Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija

Category

Zavod za upravljanje kulturne dediščine Grad | Grad 174 | 9264 Grad

Zabavno in poučno v vulkanskem podzemlju

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal poslednji vulkan na območju Slovenije. Podoživite ga lahko v Doživljajskem parku Vulkanija, ki stoji prav na kraterju tega vulkana.

Pred Vulkanijo vas krtek Oli prijazno povabi v svoj podzemni svet. Najprej spoznate vulkane, njihovo delovanje in posledice, nato pa se podate na doživeto potovanje skozi vulkansko podzemlje. Pot vas pelje skozi lavino cev in padajočo lavo, nato pa skozi 4D stereoskopski film spoznate nastanek vesolja in življenja na Zemlji ter doživite izbruh goričkega vulkana. Pot se nadaljuje po podzemnem rovu, kjer otipate prave geode in se spustite v globino 6000 metrov, od koder je bruhal gorički vulkan. Iz magmatskega ognjišča vas Oli prav adrenalinsko popelje s svojim 3D podzemnim vlakom. Obiskovalci lahko na vulkanski mizi raziskujete vulkane in igrate vulkanske igrice, v geološkem muzeju pa vas čakajo zanimivosti o geologiji Goričkega in kristalu olivinu. Tu boste skuhali tudi kakšno kamnino in si ogledali razstavo mineralov.

V Olijevi trgovini so na voljo številni minerali, spominki in knjiga o dogodivščinah Olija med bruhajočimi vulkani. Obisk je zelo doživet, primeren za družine, šolske skupine, skupine odraslih in individualne goste vseh starosti.

Za šolske skupine so na voljo programi, kjer si lahko izberejo delavnice z izdelavo vulkana, ogledom kamnoloma bazaltnega tufa, geološko delavnico ter delavnico z minerali. V sklopu programov si lahko ogledajo tudi grad Grad, vsekakor pa je najlepša vožnja z Olijevim vlakom po vulkanski pokrajini, ki nudi čudovit razgled na krater vulkana in goričke hribe.

V sklopu Vulkanije se čez leto večkrat odvijajo razni dogodki in dodatna ponudba, ki zajemajo razne delavnice in vožnje z Olijevim vlakom po vulkanski pokrajini (tudi za posameznike v času prvomajskih, poletnih in jesenskih počitnic). Urnike in dodatno dogajanje v Vulkaniji je sproti objavljeno med novicami na spletni strani.

Odpiralni čas Vulkanije:
april – oktober: torek – nedelja: 10:00-18:00 (zadnji vstop ob 16:30)
november – marec: torek – nedelja: 10:00 – 16:00 (zadnji vstop ob 14:30)
ob ponedeljkih zaprto

Odprto ob praznikih: 8. februar, velikonočni ponedeljek, 27. april, 1. in 2. maj, 25. junij, 15. avgust, 31. oktober, 26. december.
Zaprto ob praznikih: 1. in 2. januar, velika noč, 1. november, 25. december.

Obvezne so rezervacije na tel: 02 553 10 00 (v odpiralnem času) ali e-mail: info@vulkanija.si
Pred obiskom preverite proste termine in odpiralni čas na https://www.vulkanija.si/

Naslov
Grad 174