POMURSKI SEJEM Gornja Radgona

POMURSKI SEJEM Gornja Radgona

POMURSKI SEJEM Gornja Radgona

Category

POMURSKI SEJEM podjetje za organizacijo sejmov, razstav in prireditev d.o.o., Gornja Radgona | Cesta na Stadion 2 | 9250 Gornja Radgona

Stičišče različnosti, za učinke uspešnosti!

Pomurski sejem v Gornji Radgoni s svojo lego na stičišču držav in svojo poslovno naravnanostjo sejmov in ocenjevanj, združuje ponudbo in povpraševanje širšega evropskega prostora.

Mednarodne sejemske prireditve v Gornji Radgoni so usmerjene na tista gospodarska področja, pri katerih so sejmi nepogrešljiv del vzpostavljanja in ohranjanja partnerstev. Ocenjevanja izdelkov na Pomurskem sejmu potekajo po mednarodnih kriterijih, zato so priznanja z njih pomemben del tržne uspešnosti nagrajenih izdelkov.

Institucija Vinska kraljica Slovenije širi vinsko kulturo in promovira tradicijo in kakovost slovenskega vina.

Pomurski sejem je organizator tudi skupnih nacionalnih, regionalnih ali branžnih predstavitev na sejmih v tujini!

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Pomurski sejem sodi med najpomembnejše organizatorje sejmov v Sloveniji. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA pod njegovim okriljem pa je zagotovo najpomembnejši sejem te vrste v Sloveniji z vplivom, ki sega daleč v Evropski prostor. Na njem ponujajo razstavljavci iz vseh kontinentov inovativne rešitve in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske tehnike, vse kar je potrebno za pridelavo in predelavo hrane, embalažne rešitve ter najboljše prehranske izdelke in vina. Pred sejmom potekajo mednarodna ocenjevanja mesnih in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin, kmetijske mehanizacije in opreme, medu in embalaže. Stotisočero množico obiskovalcev privabljajo ob odličnih izdelkih tehten strokovni program, stanovska srečanja in družabni dogodki. S praktičnimi nasveti, delavnicami in strokovnim vodenjem vabijo vzorčni sejemski vrtovi, Permakulturni center z vzorčnim čebelnjakom, gozdno parkovni nasad ter nasada starih sort jablan in slovenskih trt. Najboljše tradicije in prakse oživljajo strokovne razstave govedi, konj, drobnice, prašičev, rib, čebelarstva in avtohtonih pasem slovenskih domačih živali. Lipicanci so vsakokrat najsvetlejše zvezde razstave avtohtonih pasem konj in atraktivnih nastopov v sejemski maneži …

Mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV

Sejem lova in ribolova organizira Pomurski sejem v Gornji Radgoni Pomurski že dve desetletji v tesnem sodelovanju z Lovsko zvezo Slovenije, Ribiško zvezo Slovenije ter z drugimi najpomembnejšimi strokovnimi in stanovski organizacijami, ki skrbijo za prostoživeče živali in ohranjanje naravne biodiverzitete.

Razen novega znanja in spoznanj lahko ljubitelji narave na sejmu najdejo pestro izbiro opreme in pripomočkov za odgovorno in varno druženje z naravo, za lov, ribolov in kinologijo ter zamisli in napotkov za aktivnosti v naravi.

Vse podanike neokrnjenega okolja v želji, da ga ohranimo za prihodnje rodove povezujejo stanovski, družabni, tekmovalni in kulinarični dogodki.

Kot pomemben del trajnostnega turizma skrb za tehnično dediščino pooseblja razstava starodobnih vozil »AVTO-MOTO KLASIKA«.

Mednarodni sejem graditeljstva MEGRA

Mednarodni sejem MEGRA ponuja opremo, materiale in storitve s področja gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij. Predstavlja možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Pospešuje izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradi in posodablja infrastrukturo, poslovne objekte in domove. Investitorjem ponuja mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremlja z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade opozarja na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponuja ciljno izobraževanje in zaposlitev.

Na sejmu se z izobraževalnimi programi, izdelki dijakov in študentov ter tekmovanji predstavljajo izobraževalne ustanove od srednjih do višjih in visokih šol. Mladi lahko spoznavajo deficitarne poklice v obrti, največja slovenska gradbena podjetja, poklice v gradbeništvu ter možnosti zaposlitve in karierne poti. Poslovnim in strokovnim obiskovalcem so na voljo številni strokovni posveti, individualnim investitorjem pa brezplačni nasveti s področja gradnje, arhitekture, varčevanja z energijo in obnovljivih virov.

Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA

Na sejmu SOBRA predstavljajo ugledni mednarodni razstavljavci predstavili širok arzenal orodja, orožja, vozil, opreme, pripomočkov, storitev in znanja za obrambo države, varnost državljanov ter zaščito in reševanje ogroženih.

Ob proizvajalcih, ponudnikih, civilni družbi in prostovoljcih sodelujejo na sejmu Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija, Uprava RS za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije.

Svojo usposobljenost, znanje in opremljenost prikazujejo s strokovnimi razstavami, dinamičnimi predstavitvami in strokovnimi posveti. Z obiskovalci se srečujejo na številnih poslovnih, stanovskih in izobraževalnih prireditvah ter jim iz prve roke ponujajo strokovne nasvete za samozaščito in varovanje družin in premoženja.

Naslov
Cesta na stadion 2, Gornja Radgona