Zima v vrtcu Lavra Tišina

Zima v vrtcu Lavra Tišina

Iz vrtca Lavra na Tišini so nam sporočili, da jim kljub zimi brez snega ni dolgčas.

Za dekoracijo decembra in začetek adventnega časa so skupaj z babicami in dedki izdelovali adventne venčke in imeli prijetno druženje. V začetku decembra jih je obiskal že dolgo pričakovani dobri mož. Vabili so ga s pesmico. Pospravili in počistili so igralnico. Napisali pismo in narisali risbice. In končno je prišel. Sveti Miklavž, seveda! Prinesel jim je polno košaro igrač.

Na božične praznike so se skrbno pripravili. Vsak dan so vzgojiteljice pripovedovale in ponazarjale s figuricami zgodbice iz knjige Zvezdica v svetilki. Pekli so okusne medenjake, okrasili so si igralnice z zimsko božično dekoracijo, postavili jaslice, se učili in prepevali Božične pesmi. Za vrhunec pa so dramatizirali Jezusovo rojstvo.

Prvi pravi sneg so hitro izkoristili na vrtčevskem igrišču. Kako je to zabavno – še snežak je oživel, a se je s prihodom toplih dni hitro manjšal. Ogledali so si predstavo s senčnimi lutkami z naslovom: Zvezdni tolarji, ki kot pravijo, jim je bila zelo všeč.

Na začetku februarja so vzgojiteljice pripravile še eno lutkovno predstavo z naslovom: Pojdiva domov mali medo. Otroke je predstava zelo prevzela, saj so morali biti zelo pozorni in prisluhniti zvokom inštrumentov, ki so ponazarjali zvoke iz narave.

Topel sončni dan v zimskih počitnicah so izkoristili za obisk Treh parkov in naše škratove dežele. Škrat je ravno podrl drevo, da si bo dobro zakuril teh mrzlih zimskih dneh, otroci pa so splezali na podrto drevo in si predstavljali, kako so veliki.

V teh dneh se kratkočasijo tudi z nastopi in dramatizacijami otrok, še posebej zanimiva pa je bila dramatizacija Sanje majhnega Janezka o nagajivih kužkih in ubogljivih jagenjčkih. V dnevih brez snega so jim ugajale pesmice: Snežak, Kaj delajo živali po zimi, Bele snežinke in druge, skupaj pa so se zabavali pri likovnem ustvarjanju zimske idile.

Tudi zimo so preganjali v pustnih maškarah in se veselili pomladi!

Seveda pa so tudi otroci vabljeni, da se jim pridružite v vrtcu Lavra na Tišini in Murski Soboti,  med 1. marcem in 10. aprilom 2023 bo potekal vpis v vrtec. Vljudno vabljeni!

Avtor
Avatar photo