V Lendavi Božiček obdaril otroke

V Lendavi Božiček obdaril otroke

Na zadnjo adventno nedeljo se je na prireditvenem prostoru pri gledališki dvorani Lendava odvil božični sejem, ki je ob sončnem vremenu v praznično-decembrskem času poskrbel za pisano paleto božično-novoletnih ter rokodelskih izdelkov, kakor tudi domačih dobrot in izdelkov lokalnih ponudnikov, ki navadno sodelujejo tudi na mesečni domači tržnici.

Obiskovalci so lahko izbirali med 20 ponudniki na stojnicah, ki so ponujali česen, mlečne izdelke, med, domače testenine, slaščice, palačinke; v ponudbi pa so bili tudi izdelki iz keramike, nakit, okraske s prazničnimi motivi, naglavne rute in oblačila, naravna kozmetika ter rastlinski terariji, okrepčati se je bilo možno tudi s kuhanim vinom, čajem in vročo čokolado.

V popoldanskem času je na letnem odru potekal krajši kulturni program z nastopom pevskih zborov DOŠ I Lendava in Vrtca Lendava, nato pa je otroke zabavala palčica s petjem in plesom, s čimer so skupaj priklicali dobrega moža Božička. Ta je obdaril najmlajše obiskovalce s praktičnimi in sladkimi darili, ki so jih prispevali: Tiskarna Arma, Radenska d.o.o., Prekmurec d.o.o., Mestna skupnost Lendava.

Praznični program se nadaljuje do konca leta, ko se bosta v GKD odvila še predstava za otroke (21. 12. Zvočna kuhna) ter božično-novoletni koncert Glasbene šole Lendava (22. 12.), na lendavskem gradu pa bo 23. 12. otvoritev restrospektivne razstava Zoltána Gáborja. Zadnji teden decembra bo na zunanjem prireditvenem prostoru vsak večer med 18.00 in 22.00 v znamenju decembrske dežele s kulinariko in glasbo.

Foto: Tomaž Galič | vir: www.lendava.si

Avtor
Avatar photo