Svetovni dan turizma v Lendavi

Svetovni dan turizma v Lendavi

Svetovni dan turizma se obleži vsako leto 27. septembra, tema letošnjega svetovnega dneva turizma je »Turizem za vključujočo rast«.

V Lendavi ob svetovnem dnevu turizma turistične organizacije in društva pripravljajo aktivnosti in dogodke, ki se bodo zvrstili že konec tedna ter seveda tudi na sam dan obeležitve:

Petek, 24. september, 17.00-19.00, pri treh izvirih: Dan odprtih vrat, Društvo zbirateljev Pomurja

  • Predstavitev zbornika: Bakhusove votline – svet podzemlja pod Lendavskimi goricami
  • Ogled in pogovor ter voda, vino in harmonika

Sobota, 25. september, 9.00-13.00, Glavna ulica pod kostanji: Domača tržnica, ZTR Lendava

  • Ponudba domačih pridelkov in izdelkov ter rokodelskih izdelkov
  • Okusi Lendave: Langoš Vinarium

Ponedeljek, 27. september, 11.00, stolp Vinarium Lendava: V pričakovanju 500.000 obiskovalca/ke stolpa, Občina Lendava / Turistična zveza Lendava vabi

  • Nagraditev 500 tisočega obiskovalca/ke
  • Obeležitev 6. obletnice delovanja stolpa Vinarium Lendava

Ponedeljek, 27. september, 12.00-17.00, TIC in KC Murania: Na ogled s kolesom, ZTR Lendava

  • Brezplačna izposoja e-koles za ogled turističnih točk
  • Premiera novega promocijskega filma Lendave na omrežjih Visit Lendava

Tema letošnje obeležitve je Turizem za vključujočo rast. Pandemija Covid-19 ima velik družbeni in gospodarski vpliv, prizadeta so tako razvita gospodarstva kot tista v razvoju, še posebej so prizadete marginalizirane in najbolj ranljive skupine. Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki bo pravičen do vseh.

Ob obeležitvi svetovnega dneva turizma UNWTO vabi k sodelovanju s foto in video prispevki, ki izpostavljajo potencial turizma za ustvarjanje delovnih mest za vse in združevanje skupnosti. Sodelujoči lahko pošljejo fotografije in videoposnetke, ki najbolje prikazujejo celotno vrednostno verigo, od izdelovalcev spominkov do upraviteljev hostlov, turističnih vodnikov in izražajo moč turizma za ustvarjanje rasti ter pozitivne preobrazbe, ki jo turizem prinaša. Podrobnejše informacije o sodelovanju so na voljo na povezavi.

Avtor
Avatar photo