Slovesnost ob dnevu državnosti v Lendavi

Slovesnost ob dnevu državnosti v Lendavi

Osrednja občinska slovesnost od dnevu državnosti je bila na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Slavnostni govornik je bil upokojeni major Slovenske vojske in veteran vojne za Slovenijo Branko Bratkovič, zbrane na prireditvi pa je nagovoril tudi podžupan Občine Lendava v začasnem opravljanju funkcije župana Ivan Koncut, ki se je ob tej priložnosti zahvalil prisotnim pripadnikom veteranskih in domoljubnih organizacij in drugim, ki so pred dobrimi tremi desetletji izkazali svoj človeški in državljanski pogum in v svojo državo položili vsa svoja upanja in pričakovanja.

Branko Brakovič se je v svojem govoru spomnil zgodovinskih dogodkov na poti do samostojne Slovenije, od boja za severno mejo pred dobrimi stotimi leti, pa vse do dogodkov pred dobrimi tridesetimi leti, tako osamosvajanja države, kakor tudi vojne za Slovenijo. V luči trenutnega dogajanja doma in po svetu je spomnil, da: »Danes ponovno potrebujemo privrženost temeljnim vrednotam, ki so vodile našo skupnost v prelomnih letih 1941 in 1991: pogum, zaupanje vase in predvsem odgovornost za skupno dobro vseh nas.«

V kulturnem programu slovesnosti je nastopila Lendavčanka, mlada sopranistka Pia Novak, ki je ob klavirski spremljavi profesorice Danice Baša zapela dela slovenskih in tujih avtorjev.

Sledil je kulturni dogodek z naslovom Balet pod zvezdami, na katerem so z odlomki iz znanih baletnih predstav nastopili slovenski baletni plesalci, člani Društva baletnih umetnikov Slovenije, med njimi tudi Brina Gerebic, izjemno nadarjena učenka 2. razreda baleta Glasbene šole Lendava.

Avtor
Avatar photo