Sejem AGRA, tradicionalno svež že šestdesetič!

Sejem AGRA, tradicionalno svež že šestdesetič!

11. avgust 2022 Gornja Radgona – V prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni so Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Boris Erjavec, izvršni direktor in Sandra Sedmak, projektni vodja spremljajočih dogodkov predstavili vse tisto, kar bo od 20. do 25. avgusta prinesel jubilejni, 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA.

»Ob jubileju, ki predstavlja 6 desetletij tradicije in vizije zgodbe, ki se imenuje Pomurski sejem, smo lahko upravičeno ponosni. Še posebej smo lahko ponosni zato, ker je bilo v tem obdobju veliko prelomnih trenutkov in obdobij, ki bi lahko to zgodbo obrnili v drugo smer. Da je zgodba vsa ta leta ostala živa, je zaslužnih veliko ljudi, posameznikov, institucij in prijateljev v Pomurju, Sloveniji in širšem prostoru. Gornja Radgona je postala sinonim za trdoživost, lahko bi rekli tudi trmo in vztrajnost, pa tudi sinonim za pristno sodelovanje ob reki Muri. Začetek modernih sejmov v Gornji Radgoni sega v leto 1962, ko je bila organizirana prva sejemska prireditev pod imenom Pomurski sejem. Več kot desetletje je organizacija sejma slonela na zagnanosti entuziastov iz Gornje Radgone in Pomurja, leto 1975 pa je prineslo pomoč izkušene ekipe Gospodarskega razstavišča iz Ljubljane. Leta 1973 je bilo sejmišče preseljeno na novo lokacijo, kjer je še danes. Največja prelomnica za sejem AGRA je bilo leto 1993, ko je postal Pomurski sejem samostojna gospodarska družba.

Čeprav so se mu postopoma pridružile druge sejemske prireditve in strokovna ocenjevanja kakovosti, je bil Mednarodni kmetijsko živilski sejem skozi vso zgodovino ključen projekt in dogodek v organizaciji Pomurskega sejma. Pa ne le Pomurskega sejma, tudi Slovenije in regije, ki ji pripada … Že polnih šest desetletij je praznik zemlje, stroke, posla in srca. S svojimi bogatimi vsebinami je nepogrešljiv za razvoj slovenskega kmetijstva, živilstva in podeželja. Prinaša inovacije, trajnostne smernice in odlične prakse. Gospodarstvenikom omogoča nepogrešljive poslovne mednarodne povezave, strokovnjake sooča z novimi znanji. Potrošnikom, ki želijo varno in kakovostno hrano ter pristen stik s podeželjem, predstavlja najboljše tradicije, novosti ter odličnost pridelkov kulinarike in vin.

Po dveh težkih letih pandemije novega koronavirusa Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA od 20. do 25. avgusta v Gornji Radgoni s številnimi razstavljavci in obiskovalci praznuje svoj 60. jubilej v sijaju najboljših sejemskih let.»

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma

Avtor
Avatar photo