22. Mednarodni debatni turnir v Ljutomeru

22. Mednarodni debatni turnir v Ljutomeru

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je med 7. in 9. marcem 2024 v Ljutomeru organizirala že 22. mednarodni debatni turnir, na katerem je sodelovalo blizu 250 debaterjev, ki so sestavljali 54 ekip iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Kitajske, Mongolije, Nizozemske, Romunije, Slovenije, Srbije in ZDA. Turnirja se je udeležilo tudi 10 debaterjev Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera.

Turnir, otvoritve se je udeležila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, je postal tradicionalen in je eden izmed redkih turnirjev v Evropi s tako dolgo tradicijo ter edini v Sloveniji z mednarodno udeležbo. V tem obdobju si je pridobil sloves kvalitetnega turnirja, saj se ga udeležujejo ne samo debaterji in debaterke iz Evrope ampak celotnega sveta.

Teme, o katerih so debatirali, so zelo aktualne. Nekatere izmed tem so bile opolnomočenje žensk preko njihovega izražanja besa v pop kulturi, komercializacija ozaveščenosti o duševnem zdravju ter vloga Generalne skupščine in Varnostnega sveta Združenih narodov.

Avtor
Avatar photo