Nasvet iz SON─îNICE | OLJE DIVJEGA ORIGANA

Nasvet iz SON─îNICE | OLJE DIVJEGA ORIGANA

Izbor urednika

OLJE DIVJEGA ORIGANA

Zakaj je olje divjega origana tako iskano in cenjeno? Razlogov je cel kup!

­čîŞ Obstaja ve─Ź kot 40 vrst origana, za najbolj zdravilno pa velja olje Origanum minutiflorum, ki vsebuje do 90% zdravilne u─Źinkovine karvakrola (fenol), zato velja za enega najmo─Źnej┼íih naravnih antibiotikov.
­čî┐ Origano deluje na ┼ítevilne ┬╗odporne┬ź vrste bakterij, virusov in glivic, ki ote┼żujejo zdravljenje. Uni─Źuje 30 vrst bakterij.
­čŽá Uporabljamo ga pri bakterijskih oku┼żbah se─Źil, virusnih in bakterijskih oku┼żbah dihal, oku┼żbah s Candido, HPV, herpesnih oku┼żbah, oku┼żbah u┼íes in nosu, akutnih in kroni─Źnih sinusitisih, oku┼żbah s Heliobacter pylori, glivi─Źnih in bakterijskih oku┼żbah prebavnega sistema in podobno.
­čîŞ Origanovo olje vsebuje ro┼żmarinsko kislino, ki je mo─Źan antihistaminik ter mo─Źnej┼íi antioksidant od vitamina E. ┼Że samo vdihavanje olja pomaga pri alergijah.
­čî┐ ┼átudije so pokazale, da je olje zelo u─Źinkovito pri bronhitisu, astmi in te┼żavah z dihanjem, ki jih povzro─Źata gripa in prehlad. Ena glavnih sestavin – karvakrol, deluje proti nalezljivim organizmom pri oku┼żbah zgornjih in spodnjih dihal.
­čĆâ Tudi telesno aktivni ljudje bi morali imeti doma olje divjega origana, saj laj┼ía kr─Źe in bole─Źine v mi┼íicah, pospe┼íuje celjenje po┼íkodb, zvinov, vnetja tetiv in podobno.
Zaradi protivnetnih lastnosti je tudi mo─Źno zdravilo za artritis.
­čĺź Brez dobre prebave pa seveda ni dobrega zdravja. Olje divjega origana spodbuja tudi pretok ┼żol─Źa v prebavni sistem in s tem izbolj┼ía sam prebavni proces, zmanj┼íuje nastajanje plinov in pomaga uravnavati ┼żelod─Źne kisline.

Torej, olje divjega origana enostavno moramo imeti v svoji doma─Źi lekarni. ­čÖî

SON─îNICA ÔÇô trgovina za zdravo ┼żivljenje

TRGOVINA SON─îNICA, OKUS ZDRAVJA d.o.o.
Obrtna ulica 28 | 9000 Murska Sobota

T: 051 644 966
T: 02 526 1639
E: trgovinasoncnica@siol.net

www.soncnica.si
www.facebook.com/soncnica.trgovina
www.instagram.com/trgovinasoncnica

Avtor
Avatar photo