Svetovni dan juda: 100 kimon za lendavske judoiste

Svetovni dan juda: 100 kimon za lendavske judoiste

Ob svetovnem dnevu juda je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava Ivan Koncut v mestni hiši sprejel predsednike domačega judo kluba, Judo zveze Slovenije in Evropske judo zveze. Ob tej priložnosti je dr. László Tótha, predsednik evropske in madžarske zveze, lendavskim judoistom ob 50. obletnici delovanja Judo kluba Lendava predal 100 kimon.

28. oktober je Svetovni dan juda, ki ga letos praznujejo pod geslom “inkluzija – vključenost”, obenem pa je to tudi rojstni dan juda v Sloveniji. Letos judo v Sloveniji namreč praznuje že 70 let.

Dr. László Tóth in Lovrencij Galuf, predsednik Judo zveze Slovenije, sta se prejšnji teden udeležila tudi slavnostne prireditve ob praznovanju okrogle obletnice lendavskega kluba, ko sta obe nacionalni panožni zvezi podpisali namero o sodelovanju. Tema današnjega srečanja je bil tako tudi naslednji korak k poglabljanju povezovanja med slovensko in madžarsko judo zvezo, podpis pogodbe o sodelovanju, ki naj bi se zgodil še v letošnjem letu.

Robert Gabor, predsednik Judo kluba Lendava: »Takšna gesta je izraz izjemne podpore mladim judoistom in klubu ter lepa popotnica za nadaljnje delo.«

Judo klub Lendava, ki pod svojim okriljem povezuje 150 članov, je v polstoletni zgodovini kluba vzgojil več generacij izvrstnih športnikov, ki so dosegali in še vedno dosegajo vrhunske rezultate doma in v mednarodnem prostoru ter na ta način promovirajo Lendavo, občino, šport in klub.

Občina Lendava aktivno podpira lendavski šport, podpira tudi prizadevno vodstvo in seveda tekmovalce, ki z rezultati dokazujejo, da so njihovi uspehi plod odličnega dela v klubu.

»Judo klub Lendava ima visoke cilje, zato bomo njim in ostalim športnim klubom z novimi investicijami v športno infrastrukturo pomagali in s tem našim mladim omogočili kar najboljše pogoje za njihov razvoj ter možnost še boljšega sodelovanja z domačimi in tujimi športnimi klubi in institucijami,« je na srečanju povedal podžupan Ivan Koncut.

Začetki juda v Lendavi segajo v šestdeseta leta, ko so pod vodstvom Ladislava Vučaka v dvorani TVD Partizan v Lendavi pričeli z vadbo športa, pri katerem se skozi fizično aktivnost razvija telo, um in duh. 1972 velja kot leto ustanovitve sedanjega Judo kluba Lendava, saj od tega leta naprej na območju nekdanje Občine Lendava sekcija juda deluje neprekinjeno. Danes je Judo kluba Lendava pomemben člen v družini 75 klubov Judo zveze Slovenije.

vir: www.lendava.si | foto: Tomaž Galič

Avtor
Avatar photo