Projektni forum 2023

Projektni forum 2023

Izbor urednika

Prijava na Projektni forum 2023

Prihodnost projektnega managementa: integracija umetne inteligence in človeškega znanja

Umetna inteligenca na velika vrata vstopa v vse organizacije, v vse procese in v življenje vsakega posameznika. Na velika vrata vstopa tudi v svet projektov in projektnega managementa. Seveda to predstavlja novo veliko spremembo, katero bomo morali hitro usvojiti in se nanjo prilagoditi, a hkrati predstavlja tudi nove možnosti za krepitev uspešnosti in učinkovitosti delovanja v projektnem okolju.

Ob zaostrovanju projektizacijskih trendov in na njih vezane tehnično-tehnološke, organizacijske in človeške izzive, je vsak novi pripomoček, metoda ali tehnologija, ki nam pri teh izzivih lahko pomaga, še kako dobrodošla. Kakšen je potencial in kateri so izzivi, ki v projektni management prihajajo s hitrim napredkom UI, bo osrednji predmet razprav in razmišljanj na Projektnem forumu 2023, ki bo potekal 9. maja 2023 v A hotelu v Žalcu.

Na osrednji projektni konfereni leta bomo pogledali kakšen je bil projektni management včera, kakšen je danes in kaj nas čaka jutri. Bo pa prihodnost projektnega management pomembno zaznamovana tudi z umetno inteligenco. Koristi rabe UI, uvedba UI v organizacije in v svet projektov je samo nekaj ključnih besed razprav letošnje konference.

V okviru letošnjega dogodka Slovensko združenje za projektni management sodeluje z Iniciativo AI4SI, ki je bila ustanovoljena z namenom hitrejšega prenosa UI v prakso. Med ustanovitelji iniciative AI4SI sta Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in IKT horizontalna mreža (SRIP PMiS) skupaj s še nekaterimi pomembnimi deležniki v Sloveniji na tem področju. Iniciativa AI4SI vključuje različne predstavnike gospodarstva, državne uprave in predstavnike razvojno raziskovalnih organizacij, ki so aktivne na področju UI ter druge zainteresirane deležnike.

Na letošnjem dogodku bodo svoje misli s področja projektnega managementa in/ali umetne inteligence z nami delili dr. Igor Vrečko (EPF, ZPM), Mitja Trampuž (CREApro, AI4SI), dr. Boris Cergol (Endava), Tomi Ilijaš (Arctur), dr. Franc Bračun (NLB), Gregor Jeromen (Result), Boštjan Božič (Trapview) in Martin Pečar (Omniopti). V okviru viharjenja možganov bomo skupaj z občinstvom iskali potenciale UI v projektnem managementu.

Letošnji partnerji konference so Mladi projektni managerji, International Project Management Association, TIKO PRO, ARCTUR, Agencija Poti in Akademija Projektnega Managementa.

Ne zamudite priložnosti za udeležbo na letošnjem Projektnem forumu. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavo.

Avtor
Avatar photo