Otvoritev športno-rekreacijskega parka v Lendavi

Otvoritev športno-rekreacijskega parka v Lendavi

Občina Lendava s slovesno otvoritvijo svojemu namenu predala nov športno-rekreacijski park pri Dvojezični srednji šoli Lendava, ki je namenjen tako rekreativcem vseh starostnih skupin, klubom in društvom, predstavlja pa tudi nove športne površine za naše vzgojno-izobraževalne zavode.

Nov športno-rekreacijski park se ponaša s štirimi igrišči za odbojko na mivki, ki se lahko uporabljajo tudi za druge športe na mivki, dvema teniškima igriščema s poliuretansko podlago, 9 fitnes napravami, ki so primerne za vse starostne skupine in otroškim igralom. V sklopu projekta je zgrajen še pumptrack poligon, ob parku pa bo nameščen tudi sanitarni kontejner za potrebe športnikov, služil pa bo tudi za namene javnih sanitarij.

S prerezom traku sta podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Ivan Koncut in dolgoletni športni delavec Velimir Horvatič, ki je skoraj vse svoje življenje posvetil športu in delu z mladimi, športno-rekreacijski park simbolično predala svojemu namenu.

Za športno vzdušje so na otvoritvi poskrbela domača športna društva in njihovi člani: Odbojkarski klub Lendava, Nogometni klub Nafta, Tenis klub Return Lendava, Športno in turistično društvo MTB Lendava in Športno in turistično društvo Gibko Lendava, na igriščih so se poigrali tudi najmlajši iz Vrtca Lendava. Otvoritvene slovesnosti so se udeležili tudi vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske.

Občina s športno infrastrukturo kot je ta park ustvarja vzpodbudno okolje za bolj zdrav in aktiven življenjski slog naših občanov in občank.

Vrednost investicije je 488.811,79 evrov. Občina je bila uspešna pri pridobivanju sofinanciranih sredstev za vzpostavitev parka pri srednji šoli. Fundacija za šport je občini dodelila sredstva v višini 55.000,00 evrov, na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS pa je občina pridobila še dodatnih 22.916,66 evrov.

vir: www.lendava.si | foto: Tomaž Galič

Avtor
Avatar photo