Obnova Ulica arhitekta Novaka v Murski Soboti

Obnova Ulica arhitekta Novaka v Murski Soboti

Aprila bo Ulica arhitekta Novaka dokončno obnovljena. Vrednost obnove je nekaj več kot 339 tisoč evrov.

Novost na obnovljeni Ulici arhitekta Novaka v Murski Soboti – gre za ulico, ki pelje mimo Policijske postaje Murska Sobota in Policijske uprave ter povezuje Slovensko in Gregorčičevo ulico – bo kolesarski pas v obe smeri, ki bo na cestišču. Vzporedno parkiranje na ulici bo ostalo, kot je bilo doslej.

Novo bo tudi vmesno križišče s Cvetkovo ulico in vhod na parkirišča novega trgovskega centra na nekdanjem območju stavb Potrošnika. V Cvetkovi bodo dogradili manjkajoči pločnik.

Med obnovo bo Ulica arhitekta Novaka večinoma odprta za promet, parkiranje pa tam v času del ne bo mogoče. Ob zaključku del bodo zasadili nova drevesa.

Izvajalec gradbenih del je podjetje Pomgrad, investicija pa se izvaja v sklopu druge faze projekta Urejanje kolesarskih povezav. Omenjen projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Iz občine Murska Sobota sporočajo, da obnovi omenjene ulice nato sledi še obnova Gregorčičeve – glavna novost bo krožišče med Ulico arhitekta Novaka in Gregorčičevo – nato pa Slomškove, kjer je prav tako predvideno krožišče pri katoliški cerkvi.

Avtor
Avatar photo