Obisk oskrbovancev doma starejših Lendava v Radencih

Obisk oskrbovancev doma starejših Lendava v Radencih

Podžupan v funkciji župana Občine Lendava Ivan Koncut je z direktorjem občinske uprave dr. Mihaelom Kasašem, obiskal Dom starejših občanov v Radencih, kjer so zaradi rekonstrukcije nastanjeni tudi nekateri oskrbovanci Doma starejših Lendava.

Podžupan v funkciji župana Koncut in direktor občinske uprave Kasaš sta se v prostorih doma v Radencih srečala tudi z direktorjem Doma starejših Lendava Goranom Kuzmo. Z obiskom so nastanjenim oskrbovancem popestrili njihov dan in z njimi v prijetnem in sproščenem vzdušju poklepetali.

Zaradi rekonstrukcije Doma starejših Lendava je 86 oskrbovancev od skupno 172 začasno preseljenih, nastanjeni so v Domu starejših občanov v Radencih. Tam bodo bivali do konca rekonstrukcije lendavskega doma, predvidoma do junija naslednjega leta.

Namen investicije, ki jo sofinancirata RS in Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, je omogočiti primerne prostorske pogoje bivanja starostnikov v zavodu z namestitvijo v eno in dvoposteljnih sobah ter hkrati zagotoviti pogoje, ki bi omogočili tudi nemoteno in varno izvajanje dejavnosti v času izbruha epidemije ali drugih okužb. Pomemben cilj investicije je doseči prostorsko organizacijo, ki bi močno zmanjšala tveganje za prenos hitro prenosljivih okužb. Z novimi prostori bi tako omogočili, da se vsi programi nemoteno izvajajo pri čemer se tudi zagotovi varnejše bivalno okolje za uporabnike in svojce ter varnejše delovno okolje za zaposlene.

Avtor
Avatar photo