Nasvet iz SONČNICE, “čao” klopi in komarji!

Nasvet iz SONČNICE, “čao” klopi in komarji!

Izbor urednika

A VEMO KAJ ŠPRICAMO NA KOŽO?

Se nam samo zdi ali vsako leto več mrčesa leta naokrog?

Komarji in klopi imajo že pravo gostijo, zato je res dobro, da se zaščitimo! In ne s katerimi koli zaščitnimi sredstvi, ampak uporabite naravne repelente, saj jih nanašamo tudi na kožo, na naš največji organ in si ne želimo strupov na koži in potem posledično v našem telesu.

Sredstva za odganjanje klopov in komarjev namreč lahko vsebujejo tudi precej toksične kemikalije, ki dolgoročno lahko škodujejo bolj kot sami klopi. Največjo pozornost si zasluži kemikalija DEET (N,N-dietil-meta-toluamid). Med 2. svetovno vojno jo je razvila ameriška vojska za uporabo v džungelskih razmerah, po vojni pa so jo začeli uporabljati kot pesticid. Od takrat jo zelo pogosto uporabljajo tudi v sredstvih, ki naj bi nas varovala pred insekti. Skupina družbeno odgovornih znanstvenikov je na univerzi v Angersu v Franciji preučevala to kemikalijo in ugotovila, da je DEET lahko nevrotoksičen, povezujejo ga tudi z izgubo spomina, glavoboli, utrujenostjo, bolečinami v mišicah, tresavico … Še posebno so ogroženi otroci, ker njihova koža hitreje vsrkava kemikalije, ki vplivajo na živčni sistem. Da o varnosti nosečnic oziroma njihovih še nerojenih otrok sploh ne govorimo.

In nič drugače ni pri hišnih ljubljenčkih.

Na srečo obstajajo tudi povsem naravna sredstva, ki odganjajo insekte z zeliščnimi izvlečki. Rastline, ki jim to dobro uspeva, so evkaliptus, limona, cimet, limonska trava, nim … zato raje IZBERIMO NARAVNO! 🍀

V Sončnici ponujamo naravne repelente za vas in za vaše ljubljenčke. ČAO KLOPI IN KOMARJI!

SONČNICA – trgovina za zdravo življenje

TRGOVINA SONČNICA, OKUS ZDRAVJA d.o.o.
Obrtna ulica 28 | 9000 Murska Sobota

T: 051 644 966
T: 02 526 1639
E: trgovinasoncnica@siol.net

www.soncnica.si
www.facebook.com/soncnica.trgovina
www.instagram.com/trgovinasoncnica

Avtor
Avatar photo