Martinovanje v občini Puconci | 2023

Martinovanje v občini Puconci | 2023

V soboto, 11. novembra 2023 je v sklopu Martinovanja, Občina Puconci organizirala Martinov pohod po Občini Puconci, v sodelovanju z KTD Puconci in Društvom vinogradnikov Goričko pa skupno druženje s krstom mošta in pokušnjo vin na dvorišču občinske zgradbe.

Na Martinovem pohodu se je zbralo 48 pohodnikov. Trasa je bila dolga 10,5 km in je potekala krožno med vasmi Puconci, Gorica, Šalamenci, Vaneča, Puconci. Med potjo so se pohodniki ustavili v vinski kleti VINOvak na Vaneči, kjer sta jim gospodarica Zita in hčerka Katja predstavili družinsko tradicijo vinarjenja in kletarjanja ter se nato okrepčali z odlično vinsko kapljico in okusnimi prigrizki, pripravljenih izpod rok Novakovih žensk in članic KTD Dolina. Pohod se je zaključil v Puconcih pri občinski zgradbi, kjer so pohodniki okusili še pravo martinovo malico ter nadaljevali popoldansko druženje na Martinovanju, kjer so za vse pohodnike in obiskovalce pripravili pokušnjo mladih vin vinogradnikov občine Puconci, slastne prigrizke, krst mošta ter kulturni program.

Obenem je potekala še KMEČKA TRŽNICA, na kateri so se predstavili lokalni ponudniki s svojo pestro ponudbo, od kruha, meda in medenih izdelkov, sira in drugih mlečnih izdelkov, prepeličjih jajc, domače zelenjave, bučnega in orehovega olja, unikatnih izdelkov ter aranžmajev in še mnogo drugih dobrot.

Povezava do Facebook fotogalerije "Martinovanje v občini Puconci 2023"

Društvo vinogradnikov Goričko

Avtor
Avatar photo