Leon Pintarič iz Gostilne Rajh kot “mladi talent” v videu o kulinariki Prekmurja

Leon Pintarič iz Gostilne Rajh kot “mladi talent” v videu o kulinariki Prekmurja

Gastronomski inšpektorji Gault&Millau lani razglasili top gastronomske destinacije in chefe; letos dali v svet video “A Chef’s World”

“Chefov svet” Leona Pintariča je Prekmurje, ki ga Leon v videu na YouTubu predstavi kot regijo, polno kulinaričnih – in drugih – priložnosti.

V videu je poleg restavracije Rajh v Bakovcih videti tudi Muro, prekmurske gozdove in polja, ter seveda vina in posestvo Marof pa številne kulinarične dobrote – tudi prekmursko gibanico.

Leon Pintarič: “Nikoli ni bilo ‘prvega dne’, ko sem začel; nikoli ni bilo začetka. In ne maram reči ‘jaz sem rojen chef’. Bil sem rojen ‘v to’, naučil sem se skozi vse moje otroštvo – ne le kuhanja, tudi vodenja restavracije. Kuhinja je nekaj, na kar sem navajen; zdi se, da to delam že vse svoje življenje,” je med drugim v videu, polnem krasnih posnetkov Prekmurja in prekmurske kulinarike, čustveno povedal Leon.

Pri videu je z Michelin Guide sodelovala slovenska javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije Sprit Slovenija.

V gastronomskem vodniku Gault&Millau za leto 2021 je predstavljenih 153 restavracij, 80 pop zbirališč, 67 vinskih kleti, 13 pivovarn in nekaj več kot 30 značilnih slovenskih prehrambenih izdelkov. Priznanja za najboljše kuharje so dobili: chef leta je Gregor Vračko, Hiša Denk iz Zgornje Kungote; chefinja tradicije Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec, Zgornje Priniče; chef prihodnosti je Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom; najboljši sommelier je Grega Repovž, Gostilna Repovž iz Šentjanža; najboljši pop je Wine bar Šuklje iz Ljubljane. Tudi najboljša slaščičarna je iz Ljubljane – Fetiche patisserie in – kot rečeno – mladi talent 2021 je Leon Pintarič, Gostilna Rajh iz Bakovec.

Avtor
Avatar photo