Festival IZUM 2023

Festival IZUM 2023

Izbor urednika

Festival inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti mladih – IZUM 2023, je pripravil Regionalni center ZOTKS s sedežem v Murski Soboti od 21. do 25. novembra 2023 v centru Maximus v Murski Soboti, združuje veliko zanimivih področij.

Namen festivala je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost ter gospodarstvo. Pod okriljem IZUMA so potekale predavanja in delavnice. S festivalom je predvsem mladim bil ponujen prostor, v katerem lahko predstavijo svoje ustvarjalne in raziskovalne potenciale ter dosežke, poleg tega pa je njim, njihovim mentorjem, staršem in drugim obiskovalcem bilo omogočeno druženje, ustvarjanje, izmenjavo idej in ustvarjanje priložnosti za nadaljnja sodelovanja.

Pri organizaciji dogodka sodelujejo pomurske osnovne ter srednje šole in soorganizatorji Astronomsko društvo Kmica, PAZU in Pomurska gospodarska zbornica.

Festival IZUM predstavlja vsakoletni vrhunec aktivnosti in veliko priložnost mladim, da predstavijo rezultate svoje ustvarjalnosti, raziskovalnih aktivnosti in različnih tekmovanj iz znanja.

Mi smo obiskali Alejo srednjih šol in si ogledali njihovo predstavitev, ter Razstavo ustvarjalnosti osnovnih šol.

Povezava do Facebook fotogalerije "Festival IZUM 2023 - Aleja srednjih šol in Razstava ustvarjalnosti"

Avtor
Avatar photo