Expano išče novega najemnika gostinskih storitev.

Expano išče novega najemnika gostinskih storitev.

Razvojni center Murska Sobota je danes objavil povabilo k oddaji ponudb za najem gostinskega lokala v Regijskem promocijskem centru Expano v naslednjem obdobju.

Regijski promocijski center Expano in Soboško jezero je v 3 letih in pol obiskalo okrog 360 tisoč obiskovalcev, od tega jih je dobrih 75 tisoč vstopilo tudi v Interaktivni doživljajski park. Nova turistična atrakcija Pomurja tako privablja domačine in obiskovalce iz drugih krajev Slovenije ter tujine, ki poleg doživetij in aktivnega preživljanja prostega časa prisegajo tudi na pristno lokalno kulinariko.

Kot prejemniki certifikata Zeleni ključ si v Expanu prizadevamo povečati uporabo okolju prijaznih in trajnostnih načinov poslovanja ter posledično zmanjšati skupno rabo virov, dvigniti zavedanje in spremeniti vzorce obnašanja vseh deležnikov. To v gastronomiji med drugim pomeni kratke dobavne verige, sezonskost ponudbe, ki je tudi najbolj ekonomična, smotrno uporabo virov in družbeno odgovornost do okolja in zaposlenih.

Poslanstvo RPC Expano je, da obiskovalce privablja in navdušuje za nadaljnje odkrivanje regije. Hrana je v tem kontekstu pomemben element, saj zadovolji tako lačne popotnike kot tudi druge naše čute. Ponudba v RPC Expano zato mora biti odsev naše kulinarične raznolikosti, od prekmurske do prleške gibanice, od prekmurske šunke do prleške tünke. Pri snovanju vsebin kulinarike in pristnih okusov Pomurja je zatorej potrebno vključevati tradicijo in raznolikost, kot jo nakazuje tudi raznolika pokrajina, obenem pa imeti v mislih moderne pristope, ki ponujajo drugačno kulinarično izkušnjo.

Gostinski lokal je arhitekturno zasnovan kot odprti prostor druženja in se v veliki meri navezuje in dopolnjuje z vsebinami in aktivnostmi ob jezeru. Najem gostinskega lokala tako vključuje, poleg notranjosti lokala, kuhinje in pomožnih ter skladiščnih prostorov, tudi veliko teraso s pogledom na Soboško jezero. Zato vabljeni, da pripravite, prepričate in uresničite svoj koncept gostinskega lokala v Expanu, ki bo dopolnjeval in nadgrajeval regijsko zgodbo.

Celotno besedilo povabila je objavljeno na spletni strani Razvojnega centra Murska Sobota rcms.si. Rok za oddajo ponudb je 19. 12. 2022.

Avtor
Avatar photo