Evropski teden športa v Lendavi

Evropski teden športa v Lendavi

Evropski teden športa, ki ga obeležujemo med 23. in 30. septembrom je priložnost, da izboljšamo svoje gibalne navade.

Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje letos izpostavljata pomen hoje kot vsestransko koristne prometne prakse in gibalne aktivnosti, primerne za vsakogar, ki pripomore k ohranjanju primerne telesne mase in krepi naše zdravje.

Hoja je primerna za večino ljudi, nič nas ne stane, zanjo načeloma ne potrebujemo posebne športne opreme, izvajamo jo lahko ob vseh letnih časih. Obenem je lahko tudi prijetna družabna aktivnost, ki nas bo sprostila in nam polepšala vsakodnevne poti (vir: NIJZ).

Dnevi odprtih vrat športnih klubov v občini

V tednu evropskega športa so na Športni zvezi Lendava v sodelovanju s športnimi klubi iz občine Lendava pripravili dneve odprtih vrat klubov in s tem omogočili otrokom, staršem in vsem občanom, da se seznanijo z delom v klubih, se udeležijo ogledov treningov in mogoče tudi na ta način odločijo za kakšno od športnih aktivnosti.

Podrobnejši program dnevov odprtih vrat je dostopen tukaj.

Luka Janežič obiskal otroke na DOŠ I Lendava

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava Ivan Koncut se je danes udeležil dneva odprtih vrat Atletskega kluba Lendava, ki je v telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava predstavil svoje delo, v sklopu projekta Atletske zveze Slovenije »Začni mlad, tekmuj pošteno«, pa so organizirali tudi tek otrok, ki se mu je pridružil tudi slovenski rekorder na 400 metrov, atlet Luka Janežič. Glavni cilj projekta je ozaveščanje o fair-playu in ohranjanju zdravja v športu, ki na preprost način spodbuja zdrav življenjski slog in izpostavlja pozitivne učinke atletike, kot so gibanje, zdrav način življenja, vztrajnost, trud, moč, zdrava tekmovalnost in krepitev telesne zmogljivosti.

»Šport predstavlja enega izmed osrednjih dejavnikov zdravega življenja, pomembno je, da ves čas delamo na ozaveščanju bodoče odrasle populacije o pozitivnih plateh aktivnega življenja«, je dejal Ivan Koncut in poudaril, da »imata šport in telesna aktivnost v vseh življenjskih obdobjih nenadomestljivo vlogo za zdravje.«

Avtor
Avatar photo