PRIPRAVA DÖDOLOV
Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi. Tik preden je krompir skuhan, v lonec vsujemo še ostro pšenično moko. Ko začne voda ponovno vreti na sredini lonca s kuhalnico naredimo luknjo in pustimo da počasi vre še od 15 do 30 minut. Ko je krompir kuhan, krompir z moko dobro premešamo. Mešamo tako dolgo, da dobimo čvrsto, gladko maso brez grudic.
PRIPRAVA PRELIVA
Čebulo narežemo na tanke rezine in jo na masti prepražimo da dobi lepo zlato barvo, primešamo kislo smetano, smetano za kuhanje in pustimo da prevre.
POSTREŽEMO
Dödole nastrgamo kot žličnike na krožnik in prelijemo s prelivom.
MALE SKRIVNOSTI PÜCONSKIH DÖDOLOV
- Če skuhamo večjo količino Dödolov, jih shranimo na hladnem in jih naslednji dan lahko prepražimo in postrežemo pražene Dödole.
- Iz hladnih Dödolov lahko oblikujemo polpete in jih popečemo in postrežemo kot samostojno jed.
- Namesto čebule lahko narežemo tudi šalotko.