Vrtec na Pušči obeležuje 60 let delovanja

Vrtec na Pušči obeležuje 60 let delovanja

Današnja enota Romano Vrtca Murska Sobota je več kot samo vrtec: je kraj spoznavanja in drugačnega videnja, sodelovanja in priložnosti ter neskončnega otroškega veselja in radovednosti. V 60 letih je naselju Pušča pustil pomemben pečat. Vrtec danes z naseljem živi v sožitju, enoto Romano pa obiskujejo tudi neromski otroci različnih narodnosti. Enota je postala multikulturno stičišče in pomagala doseči izjemen napredek v Vrtcu Murska Sobota in v lokalni skupnosti.

Današnje prisrčne slovesnosti ob 60-letnici delovanja vrtca na Pušči so se med drugimi udeležili direktor Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti mag. Stanko Baluh, podžupanja Mestne občine Murska Sobota Bernardka Ružič, predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc in predstavnik romske skupnosti v Mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota Darko Rudaš.

Podžupanja je izpostavila, da je Mestna občina Murska Sobota s svojim pristopom do romskih vprašanj ena od najboljših primerov v Sloveniji. Povedala je, da so za to zaslužni vodilni na občini pred več kot šestimi desetletji, ki so se zavedali, kako pomembna sta zgodnja socializacija in učenje pri Romih. Zahvala in pohvala gre prav tako vsem vzgojiteljicam in vzgojiteljem, ki so skozi ves ta čas prispevali k sobivanju dveh kultur, k sprejemanju drugačnosti, strpnosti in spoštovanju. Ob tej priložnosti je podžupanja ravnatelju Vrtca Murska Sobota Borutu Anželju izročila priznanje Mestne občine Murska Sobota.

Avtor
Avatar photo