Vinska kraljica predala zbrana sredstva

Vinska kraljica predala zbrana sredstva

Vinska kraljica Lucija Šetar je v prisotnosti treh vinogradniških društev in župana Občine Lendava Janeza Magyarja simbolično predala ravnateljici Dvojezične osnovne šole II Alisi Sep Krajnc darilni bon v vrednosti 766 evrov. Znesek je bil zbran na dobrodelnem dogodku Kapljica kulture z vinsko kraljico.

»V veliko veselje mi je, da lahko ta znesek predamo DOŠ II Lendava, saj so nas v tem prazničnem času povezala kultura, vino in dobrodelnost. Upam, da bomo s tem osrečili srca učencev, ki iz leta v leto bogatijo našo občino,« je dejala vinska kraljica in dodala, da si želi dogodek Kapljica kulture z vinsko kraljico ohraniti kot vsakoletni tradicionalni dogodek.

V imenu učencev in zaposlenih se je ravnateljica Alisa Sep Krajnc lepo zahvalila vsem trem društvom, vinski kraljici in organizatorju za pobudo. »S to pobudo ste izkazali resnično podporo in posluh našim učencem in otrokom s posebnimi potrebami. Z roko v roki z vami, s katerimi sodelujemo, lahko gradimo odličnost naše šole in širšega okolja, zato iskrena hvala«. Zbrana sredstva bodo namenili v šolski sklad za aktivnosti socialno šibkejših učencev in otrok, kot so gledališke predstave, izleti, šola v naravi.

V organizaciji vinogradniških društev Lendave, Čentibe in Hotize ter ZTR Lendava se je 10. decembra v prostorih Krone v Mestni hiši odvila praznična dobrodelna izdaja degustacije vin Kapljica kulture. Dogodek je bil namenjen vsem ljubiteljem vina z dobrodelno noto, saj so se zbrana vstopnina in donacije namenili za DOŠ II Lendava. Svoja vina so na dogodku predstavili in ponudili: Vinogradništvo Smej, Egon Krampač, Alen Felső, Vinska klet Kelenc, Vina Kulčar, Vina Kleiderman in Vina Magdič.

Foto: Tomaž Galič | vir: www.lendava.si

Avtor
Avatar photo