Slovenia Green Wellness Route tudi skozi Moravske Toplice: kolesarsko raziskovanje slovenskih naravnih zdravilišč

Slovenia Green Wellness Route tudi skozi Moravske Toplice: kolesarsko raziskovanje slovenskih naravnih zdravilišč

Nova tematska krožna pot Slovenia Green Wellnes Route v 16 etapah in 680 kilometri povezuje slovenska naravna zdravilišča, bogato kulturno dediščino, lokalno gastronomsko ponudbo, kolesarjenje po čudovitem naravnem okolju in trajnostno naravnano gostoljubnost.

Kolesarski popotnik lahko na poti spoznava destinacije in ponudnike, ki nosijo certifikat Slovenia Green in sledijo trajnostnemu delovanju.

Tudi Moravske Toplice nosijo zlati znak Slovenia Green za destinacije, Panonska vas in Terme Vivat sta prejemnika znaka Slovenia Green Accomodation, v postopku pridobivanja znaka Zeleni ključ pa sta tudi Hotel Livada (TERME 3000 – Moravske Toplice) in Koča na samem-Pravi podeželski luksuz.

Zaokrožena ponudba Moravskih Toplic in okoliških vasic združuje ponudnike nastanitvenih in prehrambenih objektov, zelena doživetja in kulturne zanimivosti ob poti. Vabljeni, da jih raziščete.

Načrt poti, ki združuje trajnosten način potovanja in popolno sprostitev

  • Slovenia Green Wellness Route je novi 16-dnevni načrt poti, ki kolesarje vodi po slovenskih zdraviliščih.
  • Za pomoč pri navigaciji je posameznikom, družinam in skupinam na voljo brezplačni interaktivni zemljevid s približno 500 zanimivosti ob poti.
  • Skupna dolžina: 680 km; najnižja in najvišja nadmorska višina: 140/940 m.

Nova kolesarska pot Slovenia Green Wellness Route, predstavljena 22. Junija 2022 – na Svetovni kopalni dan – je 16-dnevni načrt, ki povezuje najboljša slovenska zdravilišča. V državi, ki jo je uredništvo spletne strani National Geographic Traveler označilo za ‘najbolj trajnostno državo na svetu’, povezuje destinacije z zelenim certifikatom Slovenia Green in to na najbolj ‘zelen’ način – s kolesom.

Pot je nastala v sodelovanju Slovenske turistične organizacije, Združenja slovenskih zdravilišč, Konzorcija Slovenia Green, sodelujočih destinacij in Tovarne trajnostnega turizma GoodPlace. Povezuje slovenska naravna zdravilišča, lokalno gastronomsko ponudbo, kolesarjenje po čudovitem naravnem okolju in trajnostno naravnano gostoljubnost. Končni rezultat je itinerar, ki na preprost način vodi kolesarja od enega do drugega čudovitega kraja in mu pomaga to čudovito deželo doživeti na drugačen način. Posameznik lahko s pomočjo načrta poti pot opravi sam, lahko pa tudi v organizaciji lokalne turistične agencije.

Krožna pot Slovenia Green Wellness Route (SGWR) se prične v Ljubljani in popotnika najprej usmeri na sever, proti Kamniško Savinjskim Alpam, nato proti vzhodu, preko Štajerske do goric nad Panonsko nižino v skrajno severo-vzhodnem delu Slovenije, kjer obrne proti jugu, se zapelje skoraj do južne meje in se nato vrne v prestolnico. V 16 dneh pot obišče naslednje destinacije: Kamnik, Ljubno ob Savinji, Rečica ob Savinji, Velenje, Zreče, Maribor, Lenart, Sveta Ana, Moravske Toplice, Ljutomer, Jeruzalem, Ptuj, Čatež in Brežice, Kostanjevica na Krki, Novo Mesto, Laško, Celje, Šentjur in Žalec.

Priložnost za raziskovanje destinacije Moravske Toplice, ki nosijo zlati znak Slovenia Green

  • Moravske Toplice se ponašajo z zlatim znakom Slovenia Green za destinacije, Panonska vas in Terme Vivat sta prejemnika znaka Slovenia Green Accomodation, v postopku pridobivanja znaka Zeleni ključ pa sta tudi Hotel Livada (TERME 3000 – Moravske Toplice) in Koča na samem-Pravi podeželski luksuz.
  • Zaokrožena ponudba Moravskih Toplic in okoliških vasic združuje ponudnike nastanitvenih in prehrambenih objektov, zelena doživetja in kulturne zanimivosti ob poti. Vabljeni, da jih raziščete.
Avtor
Avatar photo