Obisk vladne delegacije v prostorih ZIC Beltinci ter na Eko-vrtu Beltinci

Obisk vladne delegacije v prostorih ZIC Beltinci ter na Eko-vrtu Beltinci

Beltinci, 6 julija, 2022. Prostore ZIC in Eko-vrt v Beltincih je obiskala delegacija Vlade Republike Slovenije. Ekipo je vodil prekmurski poslanec Tine Novak, pridružile pa so se mu tudi državne sekretarke iz kabineta predsednika vlade Maksimiljana Polak, Nataša Sax in Maša Kociper. Predstavili so jim dosedanje delovanje, aktualne projekte in ideje za prihodnost na področju socialnega podjetništva in medgeneracijskega sodelovanja v Pomurju. Veseli so bili nadvse plodne in zanimive debate ter optimističnih razmišljanj in napovedi za izboljšanje pogojev delovanja tudi manjših NVO-jev v naši državi.

Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p., Beltinci je socialno podjetje, ki so ga ustanovili mladi, ki jim ni bilo vseeno za vse večjo brezposelnost v našem lokalnem okolju, propadanje nekdanjih biserov občine ter uničevanje okolja s konvencionalnim kmetijstvom.

Kot socialno podjetje so ustanovljeni z namenom zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin. Najranljivejšim na trgu dela poskušajo zagotoviti dodatna delovna mesta, socialno integracijo in poklicno reintegracijo. S svojimi aktivnostmi si prizadevajo najti rešitve za družbene probleme, zagovarjajo družbeno solidarnost in povezovanje med ljudmi. V ospredje postavljajo družbene cilje in potrebe lokalnega okolja.

Več o ponudbi zavoda tudi na spletnem portalu mojponudnik.si: www.mojponudnik.si/ponudniki/zrirap-beltinci

Avtor
Avatar photo