Občina Ljutomer na sejmu Alpe Adria

Občina Ljutomer na sejmu Alpe Adria

V Ljubljani je od 23. 3. do 26. 3. 2022 na Gospodarskem razstavišču potekal že 32. sejem Alpe Adria, ki je osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji. Slednji na enem mestu zbere turistične ponudnike, ki predstavljajo ideje za preživljanje prostega časa, počitnic, izletov ter enkratna doživetja za obiskovalce.

Na mednarodnem sejmu za aktivni oddih v naravi se je v Marmorni dvorani v okviru Pomurske turistične zveze s svojo bogato ponudbo predstavila tudi Občina Ljutomer. Na stojnici je bila predstavljena naravna in kulturna dediščina, kulinarika, termalna ponudba in ponudba za otroke. Tako so obiskovalci lahko našli idejo za izlet, pohod ali so si le vzeli čas za druženje s Pomurci, ki so dobrovoljno predstavljali svoje kraje. Največ so posegali po novih turističnih brošurah Po Pomurju, S Tinkom po Ljutomeru, katalog Ljutomer in zloženka Prlekija. Prav tako je stojnico obiskalo veliko kolesarskih nadobudnežev, ki so iskali ideje za kolesarske poti po okolici.

Predstavitev Občine Ljutomer na mednarodnem sejmu turizma Alpe-Adria je pomembna tako z vidika promocije turistične ponudbe območja, kot tudi povezovanja in sodelovanja z drugimi turističnimi ponudniki in društvi. V času sejma so se v preddverju Marmorne dvorane odvijale številne predstavitve, strokovne delavnice in posveti. Poleg tega so stojnico obiskali tudi novinarji, predstavniki agencij, društev in posamezniki, katerim smo posredovali številne informacije ter ideje za izlete na območju Prlekije in celotnega Pomurja.

Avtor
Avatar photo