Nasvet iz SONČNICE | Arganovo olje – tekoče zlato

Nasvet iz SONČNICE | Arganovo olje – tekoče zlato

ARGANOVO OLJE – TEKOČE ZLATO

Zavedati se moramo, da se vse kar nanašamo na našo kožo, absorbira tudi v naše telo. Zato je pametno, da izberemo vedno samo naravno kozmetiko.

Pri izbiri arganovega olja vedno izberimo le 100 % hladno stiskano arganovo olje. 🍀 Le-to naj bo naravno, brez konzervansov ali dišav in nepraženo.

Arganovo olje je znano po tem, da vsebuje veliko vitamina E (93,7% več kot v olivnem olju) in esencialnih maščobnih kislin. Zaradi visoke vsebnosti vitamina E deluje kot močan antioksidant in zavira staranje. 🤩

✨️ Arganovo olje je eno od najučinkovitejših olj za pomladitev kože in za nego problematične, pordele, razdražene kože. Pri problematični, aknasti, srbeči koži, luskavici, raznih alergijah in poškodbah se večkrat dnevno namažite z arganovim oljem.

✨️ Mamice v Maroku vedo, kaj lahko nanašajo na kožo svojih otrok. Že dojenčke mažejo s tem vsestransko uporabnim oljem, da jih zaščitijo pred zunanjimi vplivi. 👶 Olje se lepo vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi.

✨️ Analize so pokazale, da arganovo olje vsebuje fitosterole, ki so še posebej učinkoviti pri blaženju brazgotin in negi problematične kože. Zaradi teh lastnosti je kot nalašč za nego poškodovane kože zaradi aken.

✨️ Za suhe, lomljive lase brez leska, se priporoča nanos olja na celotno lasišče. Lasišče pokrijte s pokrivalom in ga pustite 30 minut, lahko tudi celo noč, nato ga umijete z blagim šamponom.

✨️ Za lomljive nohte se priporoča tedenska nega. Za 15 minut potopite roke v mešanico arganovega olja in limoninega soka, ki naj bosta v enakem razmerju.

✨️ Debelo kožo na petah ali razpokane pete namažite z arganovim oljem in počakajte nekaj minut. Olje se hitro vpija v kožo in jo mehča. Tako bodo vaše noge v poletnih sandalih izgledale lepe in negovane.

✨️ Pripravite si svoj super anti-aging serum za obraz. V arganovo olje dodajte eterična olja in si pripravite dragocen serum za nego kože.
Priprava seruma: v 100 ml stekleničko arganovega olja dodajte npr. 5 kapljic eteričnega olja smilja.

Zaradi vseh teh odličnih lastnosti arganovemu olju pravijo tudi tekoče zlato. ✨️✨️✨

SONČNICA – trgovina za zdravo življenje

TRGOVINA SONČNICA, OKUS ZDRAVJA d.o.o.
Obrtna ulica 28 | 9000 Murska Sobota

T: 051 644 966
T: 02 526 1639
E: trgovinasoncnica@siol.net

www.soncnica.si
www.facebook.com/soncnica.trgovina
www.instagram.com/trgovinasoncnica

Avtor
Avatar photo