Martinovanje v Ljutomeru

Martinovanje v Ljutomeru

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je v petek, 11. novembra, in v soboto, 12. novembra 2022, v organizaciji družbe ŠIC d.o.o., Občine Ljutomer in Društva za promocijo Prlekije potekalo martinovanje. Petkovo dogajanje se je pričelo z Martinovo tržnico, na kateri so se predstavili lokalni ponudniki domačih dobrot, vina in kulinarike, in nadaljevalo z nastopom otrok iz Vrtca Ljutomer.

V popoldanskih urah je 12 ekip kuhalo kislo juho. Po mnenju komisije je najboljšo kislo juho skuhala ekipa PGD Ljutomer, drugo mesto je zasedla ekipa ŠD Ključarovci, tretja pa je bila ekipa MK Samorog.

Tradicionalni krst mošta so izvedli člani Kluba prleških babic, glasbeno spremljavo pa so dodali Kvartet Jeruzalem in mlada harmonikaša, Julija in Tadej Ozmec. Krstu so se pridružili tudi vinska kraljica Društva vinogradnikov Ljutomer Tina Pregrad, predsednik Društva vinogradnikov Ljutomer Stanislav Kaučič in županja občine Ljutomer mag. Olga Karba. Zvečer je za zabavo poskrbela skupina Gadi.

V sklopu sobotnega dogajanja so obiskovalci znova lahko kupovali na Martinovi tržnici, člani Kluba prleških babic in Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pa so tudi pospravili klopotec, ki je od avgusta krasil ljutomerski osrednji trg. Za večerno zabavo sta poskrbela Ansambel Štrk in hrvaška skupina Vigor.

Avtor
Avatar photo