Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Monokomedija GAJAŠ, BREZ MASKE

Organizator

Zavod Kultprotur G. Radgona
Telefon
02 564 89 07
E-pošta
info@kultprotur.si

Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona.

Lokacija

Zavod Kultprotur
Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, Partizanska cesta 11, 9250 Gornja Radgona
Spletna stran
http://www.kultprotur.si

Vizija Mreženje ponudnikov kulturnih, umetniških in turističnih storitev ter oblikovanje takega poligona, ki bo vzpodbujal rast integracijske mreže ter motiviral uporabnike k aktivnemu oblikovanju tovrstnega skupnega prostora. Vzpodbujanje miselnosti, da je kultura dobrina, ki utrjuje nacionalno samozavest in bistveno prispeva k ohranjanju identitete naroda, se povezuje z zamejstvom ter je hkrati odprta za različnosti, ki prispevajo k pluralizmu in poznavanju širšega evropskega prostora. Dejavnosti Namen ustanovitve zavoda in njegovo poslanstvo so učinkovitejša organizacija, razvoj in spodbujanje dejavnosti na področju kulture, prireditev, turizma in promocije.

Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

petek, 21. oktobra 2022
Dogodek je potekel!

Čas

19:30

Monokomedija GAJAŠ, BREZ MASKE

Avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!
 
Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa Prešernovega nagrajenca v 2021, Ferija Lainščka, slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun.
 
Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.
Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)! Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo.
 
Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla … Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa … povsod same omejitve …
 
Monokomedija Gajaš, brez maske v Domu kulture Gornja Radgona na sporedu v petek, 21.10.2022, ob 19.30.
 
Vstopnice v predprodaji že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona.
 
Cena vstopnice: 16,00 EUR v predprodaji, 18,00 EUR na dan predstave.
 
»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«
 
X