Naslovnica
Domov Koledar dogodkov 61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Organizator

Pomurski sejem d.o.o.
Telefon
02 564 21 00
E-pošta
info@pomurski-sejem.si

Stičišče različnosti, za učinke uspešnosti! Pomurski sejem v Gornji Radgoni s svojo lego na stičišču držav in svojo poslovno naravnanostjo sejmov in ocenjevanj, združuje ponudbo in povpraševanje širšega evropskega prostora. Mednarodne sejemske prireditve v Gornji Radgoni so usmerjene na tista gospodarska področja, pri katerih so sejmi nepogrešljiv del vzpostavljanja in ohranjanja partnerstev. Ocenjevanja izdelkov na Pomurskem sejmu potekajo po mednarodnih kriterijih, zato so priznanja z njih pomemben del tržne uspešnosti nagrajenih izdelkov. Institucija Vinska kraljica Slovenije širi vinsko kulturo in promovira tradicijo in kakovost slovenskega vina. Pomurski sejem je organizator tudi skupnih nacionalnih, regionalnih ali branžnih predstavitev na sejmih v tujini! ------> Pomurski sejem d.o.o. | Cesta na stadion 2 | 9250 Gornja Radgona | T: 02 564 2 100 | E: info@pomurski-sejem.si

Lokacija

Pomurski Sejem Gornja Radgona
Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona
Spletna stran
http://www.pomurski-sejem.si/

------> Pomurski sejem d.o.o. | Cesta na stadion 2 | 9250 Gornja Radgona | T: 02 564 2 100 | E: info@pomurski-sejem.si

Kategorija

Datum

sobota - četrtek, 26. - 31. avgust 2023
Dogodek je potekel!

Čas

9:00 - 18:00

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo ponujal v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta vrhunsko opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali bo predstavil najlepše rejske dosežke in vabil s sonaravnimi praksami v sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi nasveti in stanovskimi srečanji ter nazdravil prijateljskemu druženju z odličnimi kmetijskimi pridelki, jedmi in vini.

USPEŠNA PRIDELAVA

Množica domačih in tujih razstavljavcev bo ponujala inovativne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, izdelki za prehrano in nego živali in rastlin, oprema za živilsko-predelovalno industrijo in gastronomijo. Bogat bo program kmetijskih gradenj ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč.

ODLIČNA PREHRANA

Predstavljeni bodo izbrani pridelki, prehranski izdelki slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo ponujala plemenita vina ter vinogradniško in vinarsko opremo.

PARTNERSTVO Z DRUGIMI DRŽAVAMI IN STROKOVNIMI INSTITUCIJAMI

Država partnerica sejma AGRA bo Indija. S skupinskimi razstavnimi prostori se bodo predstavile še Bolgarija, Črna Gora, Severna Makedonija, Madžarska, Kosovo, Avstrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal … Sejem bodo sooblikovale tudi vodilne slovenske vladne, strokovne in stanovske organizacije.

ŽIVO Z ŽIVALMI

Najboljše tradicije in nove pristope bodo oživljale strokovne predstavitve govedoreje, konjereje, drobnice ter razstava avtohtonih pasem domačih živali s ponudbo izdelkov kmetij. Maneža bo vsak dan prizorišče atraktivnih revij. V nedeljo in torek vabi tudi prikaz športnega konjeništva ter v sredo drobnice in pastirskih psov. Tu pa so še razstava malih živali, rib v ribniku in Vrtec malih živali za najmlajše.

ZELENO Z RASTLINJEM IN MODRO S STROKOVNIMI NASVETI

S praktičnimi nasveti bodo postregli osrednji sejemski vrt Biotehniške šole Rakičan, učni eko poligon Zeleni dragulji narave pot taktirko Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije, Permakulturni center Pomurskega sejma z vzorčnim čebelnjakom in hiško iz slamnatih bal, gozdno parkovni nasad ter nasad starih sort jablan in trt, razširjenih v Sloveniji.

S STROKO DO DOBRE ŽETVE

Sejem bodo spremljali številni strokovni posveti, predavanja in okrogle mize na aktualne tematike. Praktični nasveti iz prve izkušene roke bodo na voljo tako vrtičkarjem in ljubiteljem malih živali kot tudi pravim kmetom.

PRIJETNO S KORISTNIM

Sejem AGRA bo nagradil obiskovalce s številnimi zanimivimi predstavitvami, nepozabnimi doživetji, ugodnimi nakupi in odlično kulinariko.
Na sporedu bodo sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju polke, v vlečenju vrvi, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje starodobnih traktorjev Steyr in številna druga stanovska in prijateljska srečanja.

Vrstile se bodo pokušnje kmetijskih pridelkov in izdelkov, nagrajenih izdelkov z ocenjevanj kakovosti AGRA 2023 ter nagrajenih vin Vino Slovenija Gornja Radgona.

Najboljše iz podeželja bo moč kupiti na Ekološki tržnici ekoloških kmetij in Agrini tržnici.

Obiskovalci bodo lahko brezplačno poskusili turško kavo iz največje džezve na svetu, vpisane v Guinnessovo knjigo rekordov.
Otroci se bodo zabavali v ustvarjalnih delavnicah Otroških kotičkov, v lunaparku in na napihljivih igralih.

X