Naslovnica
Domov Koledar dogodkov 25. HOTIŠKI RIBIŠKI DNEVI 2022

Organizator

Turistično Društvo Hotiza
E-pošta
info@hotiza.si

Lokacija

Hotiza, prireditveni prostor Nogača
Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

petek - sobota, 29. - 30. julij 2022
Dogodek je potekel!

25. HOTIŠKI RIBIŠKI DNEVI 2022

25. HOTIŠKI RIBIŠKI DNEVI – 2022
Prireditev »Hotiški ribiški dnevi« je ena izmed največjih turistično-kulturnih prireditev v občini Lendava in ena izmed največjih kulinaričnih prireditev v Pomurju, na kateri se strežejo ribe pripravljene na tradicionalni »hotiški« način, katerega recept sega v daljno zgodovino hotiških ribičev. Dokaz za to je, da vsako leto, v treh dneh, postrežemo blizu 2.000 kg rib. Letošnji ribiški dnevi bodo že 25. po vrsti in imajo za sabo bogato zgodovino. To, da se bodo ribiški dnevi letos spet zgodili, je ponos Hotize in vseh Hotižanov, saj je v to vloženo ogromno prostovoljnega dela, dobre volje, dobrih odnosov in seveda zabave. Na prireditvi, tako kot vsako leto tudi letos pričakujemo več tisoč ljudi iz celotne Slovenije, sosednje Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

1. DAN: PETEK, 29.07.2022

  • otvoritev 25. Hotiških ribiških dni s kulturnim programom, na prireditvenem prostoru Nogača. Kulturni program je namenjen predstavitvi domačih skupin, kot so pevci ljudskih pesmi, mlade pevke, ritmična skupina, mlade kitaristke, Hotiški ansambel, otroški vrtec Hotiza… Predstavijo pa se tudi člani iz sosednjih kulturno-umetniških društev.
  • večerna veselica v ritmih pomurske glasbene skupine »Polanski zvoki« do jutranjih ur na prireditvenem prostoru Nogača.

2. DAN: SOBOTA, 30.07.2022

  • od 11.00 naprej Hotiške ribe
  • ob 14.00 se bo začelo 23. izbirno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov Pomurja
  • od 15.00 ure naprej vas bo zabavala skupina Duo EM
  • ob 18.00 bodo na prireditveni skočili padalci

Ribič Tinč bo s svojo ekipo pripravljal ribe za vas v petek od 19.00 ure naprej, v soboto pa že od 11.00 ure naprej, ko si lahko ribe privoščite že za kosilo in do 22.00.
Vabljeni na odlične Hotiške ribe, saj veste na Hotizi so vedno dobre ribe na mizi !

V soboto srečelov z bogatimi nagradami, spust padalcev ter stojnice, na katerih se predstavijo domačini z njihovimi dobrotami, izdelki,…

V času prireditve si lahko ogledate znamenitosti Hotize in raziskujete na učni poti ribiča Tinča.

VSTOPNINE NI!
Prireditev bo povezovala stare in mlade, ljubitelje dobre glasbe, hrane in pijače, ljubitelje ribištva in ribolova, zgodovine Hotižanov, znamenitosti, ljubitelje umetnosti in tako prispevala k medgeneracijskemu sodelovanju.

X