Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Sodelovanju na akciji »Zimska gibanica«

Organizator

Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota
Telefon
02 5302 110
Spletna stran
https://www.nijz.si/sl/regije/obmocna-enota-murska-sobota
Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

ponedeljek, 28. februarja 2022
Dogodek je potekel!

Sodelovanju na akciji »Zimska gibanica«

Vabimo vas k sodelovanju na  akciji »Zimska gibanica«, kjer bomo zopet skušali s skupnimi »napori« preseči lanski dosežek in uresničiti novoletno zaobljubo »zbrati 4.381.697 minut gibanja«, s tem nekoliko razgibati začetek leta ter narediti nekaj koristnega za svoje zdravje.

Namen akcije:

Namen akcije ostaja isti. Motivirati prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti. Telesna dejavnost, gibanje, je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Pri tem ponovno dajemo poudarek tudi na medsebojnem spodbujanju k povečani telesni dejavnosti.

Velikokrat v novoletne zaobljube vključimo ravno telesno dejavnost, žal pa jih pogosto ne uspemo izpolniti po načrtih. Zato smo se odločili, da tudi v letošnjem letu zapišemo gibalno novoletno zaobljubo in jo skušamo s skupnimi močmi uresničiti.

Kdaj: 1. 1. 2022- 28. 2. 2022

Kako poteka:

K zbiranju se lahko pridruži vsak- od najmlajšega do najstarejšega. Zajete so vse telesne aktivnosti: tek, hoja, kolesarjenje, smučanje, drsanje, nogomet, badminton, joga, zumba, lovljenje, krepilne vaje, … Pomembno je samo, da ne pozabite beležiti in seštevati minute ter, da nam jih sporočite. Prosimo pa vas, da pri tem upoštevate vsa higienska priporočila, ki veljajo.

Kam sporočite svoje minute:

Zbrane minute nam pošljite preko vprašalnika, dostopnega na: https://www.1ka.si/a/2724e90c ali preko FB Messenger-ja »Zgeni.se«.

V znak podpore naši akciji označite objave (fotografije, storye) na socialnih omrežjih z @zgeni.se, #zgenise in #zimskagibanica.

Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. K sodelovanju povabite še svoje družinske člane, prijatelje, sorodnike, sodelavce, …

Veselimo se virtualnega gibanja z vami. Zgeni.se tudi ti in prispevaj svoje minute.

Lep pozdrav,

organizatorji akcije Zgeni.se

Organizator: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota

Informacije o dogodku:

Gordana Toth 041 376 998
Klavdija Žalman 051 631 054
Anja Varga 041 405 404