Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Ven za zdravje, izobraževalni seminar

Organizator

Javni zavod Krajinski park Goričko
Telefon
02 551 88 60
E-pošta
vodniki@goricko.info
Spletna stran
https://www.park-goricko.org/

Lokacija

Javni zavod Krajinski park Goričko
Grad 191, Grad
Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

sreda, 5. oktobra 2022
Dogodek je potekel!

Čas

10:00 - 13:30

Ven za zdravje, izobraževalni seminar

Urbanistični inštitut Republike Slovenije organizira zadnji izobraževalni seminar za občine v okviru programa Ven za zdravje 2 – promocija strokovnih usmeritev načrtovanja zelenih površin za aktivni življenjski slog med deležniki na lokalni ravni.

Seminar z naslovom Zagotavljanje preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za aktiven in zdrav življenjski slog bo potekal v sredo, 5. oktobra 2022 od 10:00 do 13:30 ure na grad Grad na Goričkem, v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko.

Prvi del seminarja se bo nanašal na poglavja priročnika Ven za zdravje – Priročnik za načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga: Zakaj? Za koga in kaj? Kje? Kako?, v drugem delu pa bo poudarek na pristopih, načrtovanju in možnostih prenosa v prakso za doseganje celovitosti, ustreznosti in kakovosti zelenih površin za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga prebivalcev, ki predstavlja enega pomembnih dejavnikov javnega zdravja.

Vsebine bosta predstavili mag. Ina Šuklje Erjavec in Jana Kozamernik z Urbanističnega inštituta Republike Slovenije.

Vabilo in program je na povezavi

Prijave zbiramo do 30. septembra 2022 na e-naslov: park.goricko@siol.net. Prijava je zaradi omejenega števila udeležencev obvezna. Čeprav so ciljna publika predstavniki občin Pomurske in Podravske regije, so k udeležbi vabljeni tudi predstavniki vseh drugih občin Slovenije.

Več si lahko preberete tudi na spletni strani Ven za zdravje! venzazdravje.uirs.si

Program “Ven za zdravje 2 – promocija strokovnih usmeritev načrtovanja zelenih površin za aktiven življenjski slog med deležniki na lokalni ravni” sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru razpisa na področju prehrane in telesne dejavnosti za zdravje do 2022. Program je del prizadevanj “Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano”.

Člani ZAPS prejmejo za udeležbo na dogodku 3 kreditne točke / Sklop B (Teorija in referenčna praksa).

X