Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Predstavitev nove knjige Aljoše Bagola: Srečo, prosim

Organizator

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
Telefon
02 530 81 10
E-pošta
info@ms.sik.si
Spletna stran
https://www.ms.sik.si/

Poleg izposoje različnega gradiva tudi brskanje po spletu in medknjižnično izposojo. Prireditve za otroke in za odrasle: ure pravljic, literarne večere, razstave, predstavitve knjig, potopisna in strokovna predavanja.

Lokacija

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota
Spletna stran
https://www.ms.sik.si/
Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

sreda, 9. februarja 2022
Dogodek je potekel!

Čas

19:00

Predstavitev nove knjige Aljoše Bagola: Srečo, prosim

literarni večer ob Slovenskem kulturnem prazniku

Po obdobju izgorelosti je začel tip(k)ati za srečo in nastala je še ena pronicljiva mojstrovina, polna navdihujočih življenjskih zgodb in vratolomnih jezikovnih vragolij. Pomagala vam bo prepoznati srečo v njenih številnih odtenkih – z zdravim sprejemanjem svojih temnih plati in pogumnim uresničevanjem svoje edinstvenosti.

 

Od izgorelosti k sreči

Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, priljubljen kolumnist in predavatelj, je navdušil že s svojim prvencem Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, iskreno izpovedjo o soočenju z izgorelostjo. Knjiga je podrla vse rekorde branosti in z 11.000 prodanimi izvodi postala najbolje prodajana knjiga leta 2020 pri nas. Številnim bralcem (tudi v tujini) je pomagala, da so se lažje spoprijeli s podivjanostjo sodobnega sveta ter v njem našli tudi uteho, pomirjenost in optimizem.

 

Kjer se je prva končala, se druga začne …

»Moja druga knjiga se nadaljuje tam, kjer se je prejšnja končala. V njej (in z njo) sem premagoval izgorelost ter se učil načinov vnovičnega približevanja zadovoljstvu, boljšega miselnega nadzorovanja in doživljanja sreče kot trenutkov, ki se jim prepustiš z vsem svojim bistvom,« pravi Bagola. V knjigi Srečo, prosim se zakoplje v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče. Ugotavlja, da je sreča vedno posledica in ne cilj, v katerega se zaletavamo. Kajti če se kot trčeni zaletavamo v srečo, na koncu zgolj tavamo. Zato recept za srečo ni lov, temveč ji moramo pustiti čas, naj v miru poišče naš naslov.

 

Še ena pronicljiva bravurozna mojstrovina

Bagola ni le odličen opazovalec lastne notranjosti in aktualnega družbenega dogajanja, temveč tudi mojster pripovedovanja zgodb in presenetljivih besednih akrobacij. Zato je njegova nova knjiga, polna lucidnih premislekov, navdihujočih življenjskih zgodb in jezikovnih veletočev, odlično in navdihujoče branje. Kot pravi Bagola, knjiga ni priročnik za srečo, ampak bolj prisrčnik, pridušnik ali zvesti pribočnik. Lahko pa postane kažipot do izpolnjenosti, edinstvenosti in »osrečenja«, saj so knjige »večinoma vedno nekaj za dušo in kdaj tudi pripomoček, da si prirastemo k srcu in zrastemo«.

 

Pogovor bo vodila Maruša Kerec, voditeljica in novinarka na Valu 202.

 

 

X