Naslovnica
Domov Koledar dogodkov - Moj ponudnik Praznični december 2022 v Murski Soboti – koncert AETERNUM

Organizator

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Telefon
02 521 43 80
E-pošta
info@zkts-ms.si
Spletna stran
http://www.zkts-ms.si

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je bil ustanovljen tudi za namen spodbujanja razvoja na področjih turizma in športa. Zavod je upravljavec Gledališča Park Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot s Turistično-informativnim centrom na Slovenski ulici.

Lokacija

Drevored Martina Luthra Murska Sobota
Trg zmage 1, 9000 Murska Sobota
Kategorija

Datum

petek, 23. decembra 2022
Dogodek je potekel!

Čas

18:30

Praznični december 2022 v Murski Soboti – koncert AETERNUM

Zasedba: Tomaž Gregorec (1. tenor), Blaž Černela (2. tenor), Mitja Horvat (2. tenor), Andrej Tibaut (bariton), Danijel Berden (bas).

Člani vokalne skupine Aeternum so se priložnostno zbrali za nastop na praznovanju 50-letnice Andrejevega očeta 4. julija 2004. Čeprav so za vaje za tisti nastop bile le dvojne, je bilo dovolj, da so se ob petju počutili odlično in energija je hotela, da s svojim delom nadaljujejo. Prvi koraki so bili težki, a z vztrajnostjo, veliko železne volje in željo po nastopanju so konec istega leta že pripravili krajši božično-novoletni koncert.

Ko se danes, z veliko mero spoštovanja ob vsem, kar jim je uspelo, ozirajo nazaj, so zelo ponosni, predvsem na dejstvo, da še vedno od začetnih korakov delujejo v isti zasedbi, in sicer v sestavi.

Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše narave (slovenske umetne in tuje skladbe različnih obdobij), slovenske ljudske skladbe, skladbe zabavnejše narave (slovenske in tuje popevke, skladbe izvedene na ti. »klapski« način, slovenske narodno-zabavne skladbe, črnske duhovne,…), za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej.

S svojim bogatim prazničnim repertoarjem bodo tokrat popestrili Praznični december v Soboti

Ob drsališču v Murski Soboti

X