Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Potopisno predavanje: Senegal – med savano in oceanom

Organizator

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Telefon
02 521 43 80
E-pošta
info@zkts-ms.si
Spletna stran
http://www.zkts-ms.si

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je bil ustanovljen tudi za namen spodbujanja razvoja na področjih turizma in športa. Zavod je upravljavec Gledališča Park Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot s Turistično-informativnim centrom na Slovenski ulici.

Lokacija

Gledališče Park, Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota
Kategorija

Datum

sreda, 19. januarja 2022
Dogodek je potekel!

Čas

19:00

Potopisno predavanje: Senegal – med savano in oceanom

Potopisno predavanje: SENEGAL – MED SAVANO IN OCEANOM, FOTOGRAF IN POPOTNIK IZTOK BONČINA
 
Pot nas bo vodila do glavnega mesta Dakar, kjer se srečujeta ruralno življenje prebivalcev in mestni utrip. Nedvomno najlažje začutimo in opazimo tradicionalni način življenja na ribji tržnici Soumbedioune.  Spomin in opomin na človeško trpljenje v obdobju afriškega suženjstva zelo slikovito ohranjajo na bližnjem otoku Gorée. Tu so nesrečne Afričane vkrcavali na ladje, namenjene čez ocean, in nikoli več niso videli rodnih krajev.
 
Pravi biser narave je delta reke Saloum, ki pred obiskovalci nesramežljivo razgrinja svoje lepote – neštete školjkaste otoke in otočke, plimska močvirja, mangrove, lagune, tu in tam tudi pravo afriško savano. Celotno območje delte naseljujejo tudi kolonije številnih ptic. V rezervatu za divje živali Fathala pa si lahko privoščite enkratno doživetje – hojo z levi po parku.
 
Cena vstopnice:
2 evra – v predprodaji,
4 evre – na dan dogodka
X