Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Film: Lucio Dalla in njegova pesem Italije, (Per Lucio), 79min

Organizator

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Telefon
02 521 43 80
E-pošta
info@zkts-ms.si
Spletna stran
http://www.zkts-ms.si

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je bil ustanovljen tudi za namen spodbujanja razvoja na področjih turizma in športa. Zavod je upravljavec Gledališča Park Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot s Turistično-informativnim centrom na Slovenski ulici.

Lokacija

Gledališče Park, Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota
Kategorija

Datum

sreda, 29. septembra 2021
Dogodek je potekel!

Čas

19:00

Film: Lucio Dalla in njegova pesem Italije, (Per Lucio), 79min

Režija: Pietro Marcello.
Igrajo: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Denise Sardisco, Vincenzo Nemolato, Carmen Pommella …
 
Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o svetovno znanem italijanskem kantavtorju Luciu Dalli.
 
To ni le poklon velikemu umetniku, ampak tudi Italiji, ki je izginila skupaj z njim. Film je svetovno premiero doživel na letošnjem Berlinalu.
 
Lucio Dalla se je rodil v Bologni leta 1943, svoj prvi album pa je s skupino The Flippers izdal leta 1966. Med zvezde svetovnega slovesa ga je uvrstilo predvsem njegovo sodelovanju z opernim pevcem Lucianom Pavarottijem. Zanj je napisal tudi skladbo Caruso in jo prodal v devetih milijonih izvodov. Caruso velja za eno od svetovno najbolj znanih italijanskih kancon, poleg Luciana in Lucia pa so pesem zapeli še mnogi priznani glasbeniki, med njimi Celine Dion in Andrea Bocelli.
 
Cena vstopnice: 4 evre
X