Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Film: RESPECT (RESPECT), ZDA, 145 min

Organizator

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Telefon
02 521 43 80
E-pošta
info@zkts-ms.si
Spletna stran
http://www.zkts-ms.si

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je bil ustanovljen tudi za namen spodbujanja razvoja na področjih turizma in športa. Zavod je upravljavec Gledališča Park Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot s Turistično-informativnim centrom na Slovenski ulici.

Lokacija

Gledališče Park, Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota
Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

sobota, 9. oktobra 2021
Dogodek je potekel!

Čas

21:25

Film: RESPECT (RESPECT), ZDA, 145 min

Režija: Liesl Tommy.
Igrajo: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige …
 
Respect je biografska glasbena drama, ki opisuje pot pevke R&B Arethe Franklin od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu, do briljantne pianistke in pevke svetovnega slovesa.
 
Aretha Franklin ni bila le pevka s čudovitim glasom. Njeno ustvarjanje je imelo in še vedno ima izjemen vpliv na kulturo in je še veliko več. Njene uspešnice Respect, You Make Me Feel Like A Natural Woman, I Say a Little Prayer in Think so postale del ameriškega glasbenega kanona – to so klasike, ki so opredelile upor temnopoltih med gibanjem za državljanske pravice, gibanjem Black Power in gibanjem za pravice žensk ter odmevajo še v današnjem času, ko je svet v krizi in potrebuje moč sočutja.
 
Legendarno pevko bo upodobila oskarjevka Jennifer Hudson, ki jo je Franklinova osebno izbrala, da jo predstavi na velikem platnu.
 
Cena vstopnice: 4 evre.
X