Naslovnica

Organizator

MIKK Murska Sobota
Telefon
02 534 98 90
E-pošta
info@mikk.si
Spletna stran
http://www.mikk.si/

Drugi organizatorji

Mestna občina Murska Sobota
E-pošta
mestna.obcina@murska-sobota.si

Lokacija

Mestni Park Murska Sobota
Trubarjev drevored 1, 9000 Murska Sobota

Mestni park je eden najlepših ohranjenih grajskih parkov v Sloveniji in se razprostira na površini devetih hektarjev in pol. V njem so dvestoletni hrasti, gabri, jeseni, lipe, za angleški park značilne travne zaplate in majhno umetno jezero. Do grajskega poslopja vodi od evangeličanske cerkve skozi park Trubarjev drevored, ob njem pa je nekaj javnih plastik: doprsni kip prvega slovenskega pisatelja Primoža Trubarja, delo kiparja Draga Tršarja, spomenik učiteljem, ki so padli v 2. vojni, in spomenik prvim prekmurskim pisateljem, delo Ferija Novaka, postavljen ob 20–letnici priključitve Prekmurja k Sloveniji. V parku je organizirano razvrščenih 19 kamnitih litopunktur, delo kiparja Marka Pogačnika. V mestnem parku je tudi otroško igrišče, kvaliteto zelenih površin pa dopolnjuje Fazanerija, ostanek nekdanjega gozda na severozahodu mesta. Po zelenih površinah mesta vodi Zelena pot, ki se prične in zaključi pred Pokrajinsko in študijsko knjižnico. Park prijetno oživijo dogodki v toplih mesecih in hribček za vragolije na snegu v zimskem času.

Kategorija

Datum

sobota, 4. junija 2022
Dogodek je potekel!

Čas

10:00 - 17:00

Družinski piknik 2022

Vabljeni ponovno na tradicionalni družinski piknik v Mestni park Murska Sobota, ki bo potekal v soboto, 4. junija 2022 med 10.00 in 17.00 uro.

Tudi na tokratnem družinskem pikniku se bodo odvijale številne aktivnosti, kot so kreativne delavnice, športni poligoni in predstave za otroke in mladino, animacijski program, predstavitev različnih organizacij in društev ter lasten program mladih na odru sredi parka. Ob 15:00 uri pa nas bodo z glavnega odra spremljali in zabavali irski ritmi skupine Noreia. Pridite, vzemite odeje in košare ter piknikujte z nami na družinskem pikniku v parku Murska Sobota!
X