Naslovnica
Domov Koledar dogodkov Decembrska dežela z glasbo in kulinariko v Lendavi

Organizator

Visit Lendava
Telefon
01 200 98 83
E-pošta
info@ztr.si

Visit Lendava - Turistični informacijski center | https://www.lendava-lendva.si/

Lokacija

Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Trg Györgya Zale 1, Lendava
Spletna stran
https://www1.kkl.si/

Lendavska gledališka in koncertna dvorana (lendavski kulturni dom). Objekt je atraktivnega videza, zgrajen po idejnih načrtih znanega madžarskega arhitekta Imre Makovca. Dvorana s 444 sedeži za dogodke, koncerte, dramo, opero, kongresno dejavnost vključno s simultanim prevajanjem... na odru dimenzije 11 m v širino in 9 m v globino. H globini odra lahko prištejemo še 5 m enako pokritega prostora za orkester. Pokritje prostora za orkester je demontažno; potrebno za operne predstave. Osrednji notranji oder je z dvižnimi vrati ločen z manjšim letnim odrom. Oder je opremljen s scensko mehanizacijo potrebno za gledališke oz. operne predstave. Montiranih je 7 motoriziranih scenskih vlakov in 2 lučna vlaka. Na odru in dvorani je instaliranih cca. 100 scenskih reflektorjev, krmiljenih preko 84 dimerskih kanalov (svetlobni gledališki krmilnik).

Kategorija

Datum

sobota, 31. decembra 2022
Dogodek je potekel!

Čas

18:00 - 22:00

Decembrska dežela z glasbo in kulinariko v Lendavi

Vabimo vas na praznično doživetje Lendave ob čarobnih okusih kuhanega vina in lendavske žlahtne kapljice in domačih dobrot. Kulinariko v decembrski deželi spremlja tudi glasbena zabava.

V decembrskem času se v mesto vrača tisto, kar nas bo nasmejalo in razveselilo, omehčalo in očaralo: decembrske luči in zvezdnato nebo, pravljična dežela in hiška želja, očarljiva glasba in posebne predstave, odlična gostinska ponudba in božična ponudba na stojnicah. Konec leta je čas veselja, obdarovanj in druženja, praznični dogodki pa nam omogočajo, da obdani s toplino prijateljstva in ljubezni obrnemo novo, simbolično stran življenja.

Vabimo vas, da v praznično okrašeni Lendavi doživite iztekajoče se leto.

Decembrska dežela, prizorišče ob letnem odru GKD

26. december 2022 – 31. december 2022:  18.00 – 22.00 Decembrska dežela z glasbo in kulinariko

 

| Delite s svetom svojo zgodbo o Lendavi z hashtagom #lendavavabi #visitlendava in jih poiščite na socialnih omrežjih

X