Naslovnica

Organizator

Žkk Pomurje
Telefon
051 253 144
E-pošta
zkkpomurje@gmail.com

Ženska košarka ima v pokrajini ob Muri zelo dolgo in bogato tradicijo. Še daleč (40 in več let) nazaj v času bivše Jugoslavije se je igrala zelo dobra ženska košarka. Vmes je članska ekipa igrala v takratni medrepubliški ligi. Za večino uspehov v tistem času je najbolj zaslužen žal že pokojni g. Šeruga, znan kot »Bajs«. Kar lepo število let sta bila zelo dejavna dva kluba, saj je obstajal tudi klub v Radencih in je bilo prisotno veliko rivalstvo. Pozneje se je obdržal le klub v M. Soboti z različnimi imeni. V novejši zgodovini v času samostojnosti se je klub ves čas zavzeto trudil, da bi še naprej deloval uspešno. Po nekaj letih igranja v drugi ligi so se članice pod predsedstvom ambicioznega Jožeta Pušenjaka uspele uvrstiti v prvo državno ligo, kar je bil v tistih časih izjemen uspeh. Ves čas delovanja je bil klub zelo uspešen s svojimi tekmovalnimi ekipami v mlajših starostnih kategorijah

Drugi organizatorji

KK Radenska Creativ Sobota
Telefon
040 838 003
E-pošta
kosarkasobota@gmail.com

Lokacija

Osnovna Šola I Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 32, 9000 Murska Sobota
Spletna stran
http://www.osenams.si/

Pisalo se je leto 1940, ko je arhitekt Franc Novak začel snovati načrt za novo osnovno šolo v Murski Soboti. Z naraščanjem števila prebivalcev se je povečalo tudi število šoloobveznih otrok. Čeprav so z gradnjo leta 1940 res začeli, so dela zaradi vojnih razmer začasno zastala. Stavba je v tem času služila Nemcem kot skladišče. Notranjost novozgrajenega poslopja je bila dograjena leta 1949, leta 1955 pa je šola dobila tudi zunanjo podobo. Zaslužen za današnji izgled šole je bil arhitekt Novak, Prekmurec, katerega srce je hrepenelo po domači Soboti. Njegovo delo se zrcali še danes v podobi delavskega doma, današnjega gledališča Park, ulice Štefana Kovača in posameznih vil eminentnih Sobočancev.

Kategorija

Datum

petek, 17. junija 2022
Dogodek je potekel!

Čas

15:00 - 21:00

Dan Prekmurske košarke

Vabimo vas na košarkarsko igro in sproščeno druženje ob popoldanskem košarkarskem dogajanju.

Dogodek bodo otvorili najmlajši košarkarji in košarkarice dveh košarkarskih klubov, vrhunec dogodka pa bo tekma mešanih ekip bivših košarkarjev in košarkaric.

Po tekmah sledi druženje in obujanje košarkarskih spominov.

Časovnica dogodka:
15.15 – 16.45: 3×3 tekme mešano U9-U12
17.00 – 18.45: 3×3 tekme mešano U14-U18
19.00 – 21.00: GLAVNA TEKMA bivših igralcev in igralk

X