Naslovnica

Organizator

Klub prekmurskih študentov
Telefon
040 475 459
E-pošta
info@kps.si
Spletna stran
http://www.kps.si

KPŠ združuje dijake in študente, ki živijo v Prekmurju ter jim lajša študij ter omogoča številne aktivnosti in ugodnosti. Klub prekmurskih študentov je eden najstarejših študentskih klubov v Sloveniji. Ustanovljen je bil v tridesetih letih 20. stoletja. Zgovoren je podatek, da se je pod okriljem kluba zvrstilo že več kot 50 Bujtih rep, znanih kot najboljša prekmurska zabava v slovenski prestolnici. Od takrat pa do danes je doživel nekaj sprememb, se razdelil na dva dela (tisti, ki so študirali v Mariboru in tisti v Ljubljani) in se nato zopet združil. Svoje poslanstvo je uspešno opravljal v preteklosti, močan dejavnik mladinske in natančneje študentske populacije pa predstavlja v domačem okolju tudi danes.

Lokacija

Festivalna dvorana Ljubljana
Vilharjeva cesta 11, Ljubljana, Slovenia
Spletna stran
https://www.pionirski-dom.si/o-festivalni-dvorani

Festivalna dvorana je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani, saj je Plečnikova dvorana prav gotovo najlepša plesna dvorana v Sloveniji. V njej so bile izvedene številne domače in mednarodne plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi, poroke in številne druge prireditve. Namenjena pa je tudi najširši predstavitvi ustvarjanja otrok in mladih v Ljubljani in širše. V sodelovanju s sorodnimi društvi in institucijami oblikujemo programe, namenjene otrokom, mladim in odraslim na plesnem, glasbenem in gledališkem področju.

Kategorija

Naslednji dogodek

Datum

sreda, 15. marca 2023
Dogodek je potekel!

Čas

19:00

65. Bujta repa

𝟔𝟓. 𝐁𝐔𝐉𝐓𝐀 𝐑𝐄𝐏𝐀 | Vlado Kreslin in Mali bogovi, Mambo kings, Ansambel Aktual

Ščepec glasbenikov, ščepec tradicionalne prekmurske hrane in ščepec najboljše družbe ter Bujta repa je skuhana. 💥💣

Bujta repa bo že 65. leto združila prekmurske študente in študente po celi Sloveniji. Vabimo vas, da del naše tradicionalne zgodbe postanete tudi vi, in se nam tako pridružite v sredo, 15. marca 2023, v Festivalni dvorani v Ljubljani. 💜

Dogodek se bo začel ob 19. uri s tradicionalno večerjo. Na meniju bo bujta repa in domače koline, manjkala pa ne bo niti prekmurska gibanica. 🍽️ Za toplo in harmonično vzdušje bo poskrbel Nejc Miklošič s svojim bendom! 🎶🔝

Koncertni del bodo otvorili naši prekmurski dečki z Ansambla Aktual. Ob njihovi spremljavi bomo zaplesali tudi prekmurske plese in se tako zavrteli na plesišču. Skupaj bomo glasno zapeli z Goričkega v “Ljubljano” z našim tradicionalnim glasbenim gostom – Vladom Kreslinom in Malimi bogovi. Za nepozaben žur do jutranjih ur bodo poskrbeli Mambo Kingsi s svojimi uspešnicami. Skozi celoten večer bo z nami tudi DJ Kevin Mekicar!

X