GORIČKE IŽE

GORIČKE IŽE

GORIČKE IŽE

Category

EVITEL družba za trgovino, storitve in svetovanje d.o.o., poslovna enota GORIČKE IŽE | Križevci 216 | 9206 Križevci

Sredi Krajinskega parka Goričko, v Križevcih v Prekmurju, stojijo tri prelepe goričke hiše: INDAŠNJA, VELBANA in KONOPLJINA IŽA.

VELBANA IŽA

V velbani hiški se preteklost sreča z moderno sedanjostjo. Hiška leži na sredini kompleksa, pred njo pa je plavalni bazen. Zgrajena je iz opečnih zidakov, ki so bili še ročno narejeni ter izolirana z naravnimi materiali.

INDAŠNJA IŽA

Tradicionalna prekmurska hiša je bila obnovljena z naravnimi materiali, ki so jih naši predniki uporabljali nekoč. Dodali smo ji talno ogrevanje in lončeno peč, ki skupaj poleg izjemno naravne mikroklime v notranjosti, predstavljata dodatno udobje in kvaliteto bivanja.

KONOPLJINA IŽA

Je ena izmed redkih hiš, pri kateri je glavno vlogo pri gradbenih materialih igral konopljin pezdir, ki se je mešal skupaj z apnom, ki je naravni diretizator. Hiša je zaradi sten iz konoplje odporna na požar, uravnava idealno vlažnost v prostoru skozi celo leto in ter omejuje elektromagnetno sevanje. Hiša je pokrita z trstiko, ki predstavlja material, ki se je v tem okolju uporabljal že v preteklosti.

WELLNES

Zunaj hiške, v neposredni bližini, vas čaka ZUNANJI BAZEN, ki je na voljo v poletnih mesecih. SAVNA, narejena po meri, iz starega hrastovega vinskega soda. JACUZZI, z vodno masažo ter osvetlitvijo, ki vas ob večerih,  v neposredni bližini gozda, popelje v popolno sprostitev. Poleg tega nudimo MASAŽE , ki smo jih zasnovali tako, da se uporablja naravno kozmetiko ter posebnost , ki jo nudimo: Masaža z vročimi vulkanskimi kamni. Iz sobe z masažami pa lahko gledate naravnost v gozd ter Iže.

SKEDENJ  |  NAJEM PRIREDITVENEGA PROSTORA

Skedenj ponuja odlično točko za konference, predstavitve ter poslovna srečanja, saj v pristnem prekmurskem okolju omogoča moderni prireditveni prostor skupne kapacitete za 50 oseb.

NAJEM KOLES

Po naših prelepih Goričkih hribih se lahko podate tudi z električnim kolesom, katerega lahko, ob predhodni rezervaciji,  najamete pri nas v našem kompleksu.

Naslov
Križevci 216