Naslovnica
Domov Koledar dogodkov - Moj ponudnik Film: KRT (EL AGENTE TOPO), Čile, 84 min

Organizator

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Telefon
02 521 43 80
E-pošta
info@zkts-ms.si
Spletna stran
http://www.zkts-ms.si

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je bil ustanovljen tudi za namen spodbujanja razvoja na področjih turizma in športa. Zavod je upravljavec Gledališča Park Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot s Turistično-informativnim centrom na Slovenski ulici.

Lokacija

Gledališče Park, Murska Sobota
Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota
Kategorija

Datum

sobota, 18. septembra 2021
Dogodek je potekel!

Čas

19:00

Film: KRT (EL AGENTE TOPO), Čile, 84 min

Režija: Maite Alberdi.
Nastopata: Sergio Chamy, Rómulo Aitken.

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da ni nikoli prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Zasebni detektiv, čigar stranko skrbi, da z njeno materjo v domu upokojencev grdo ravnajo, potrebuje nekoga, ki bi se pomešal med oskrbovance in ugotovil, kaj se v resnici dogaja. Na »avdiciji« zmaga šarmantni in uglajeni Sergio, ki se – opremljen s pisalom in očali z mikrokamero – zavzeto loti naloge, vendar kmalu ugotovi, da se resnica skriva drugje, kot je kdo rkoli pričakoval …

»Hvalnica življenju. Krt je poln tako strasti kot sočutja, kar je čudovit koktajl za človeštvo. Zelo katarzičen film, za katerega si želim, da bi ga videlo čim več ljudi po vsem svetu.« Pablo Larraín

»Najbolj prisrčen in ganljiv vohunski film, kar jih je bilo kdaj posnetih.« Eric Kohn, IndieWire

FESTIVALI IN NAGRADE: Sundance – svetovna premiera; nominacija za oskarja za najboljši dokumentarec; San Sebastián – nagrada občinstva za najboljši evropski film.

Cena vstopnice: 4 evre.

X